påfyllning!

Ciao kära bloggen min!

Idag har jag jobbat några timmar, sedan gick jag runt och kikade i affärer och gjorde av med x antal lappar - där har ni meningen med rubriken. Det blev ett par Diesel skor, huuuuuuur snygga som helst och jag så sjukt nöjd med dem redan! Men det kostade därefter, haha.
Hittade något jag letat SÅ länge efter, en stor krage, svart, på Gina tricot! Nu är den äntligen min, finally!
Köpte en luvtröja på Cubus också, bra att ha liksom. Skön och snygg, faktum är att jag sitter här hemma och myser i den just nu.
En svart liten kofta från H&M, snygg till vardag och fest!

Vad har ni gjort i helgen? Har ni haft en bra helg?

Förresten så har mamma lämnat mig ensam hemma, så går det något bra på TV ikväll, någon som vet? Ser ju nästan aldrig på tv, men inte törs jag se nån skräckis när jag är ensam hemma heller! ;)



Diesel skor - 699:-
Halsduk - 99:-
Kofta - 149:-
Linne + leggings från Gina!

face drop!

Till att börja med:
GRATTIS till Stina-Lee som blivit mamma till en supersöt flicka! Lycka till med allt!

Här sitter jag och har lite smått med ångest. Har inte tränat på någon dag nu. Dock har jag gått/sprungit till jobbet när jag jobbat, men inte tränat på friskis. Snacka om att man känner sig lite småkass måste jag säga. Idag hade jag tänkt träna efter jobbet, men så igår blev jag frågad ifall jag kunde jobba till 6 istället till 3 nånting, och självklart åker man och jobbar om man kan! Så imorgon MÅSTE jag träna, that's it!
Jag ska snart gå till jobbet, jag börjar kl 11 men jag ska gå på Team Sportia först och köpa spinningbyxor. Vi som går på friskis har haft 15% rabatt där sedan i torsdags, men idag är sista dagen så jag måste skynda mig dit och passa på så man kan fortsätta med spinning.

Jag måste även hinna städa om det här ska gå vägen, ikväll blir det käka och sedan film hos mig. Jag har hållt det snyggt rekordlänge nu, så det måste jag fortsätta med, eller vad säger du? ;)

Bjuppar på en sköööön låt idag!
ha en kanon dag alla!



When I left you, yo, I came out a winner

congratz!

Förlåt för att jag inte uppdaterade igår, men åker ner till Gnarp och här sov jag inatt. Sitter i Böle nu. Jon och Linda åkte nyss iväg på föräldrakurs! Jag ska övningsköra till stan senare idag så man har kört lite innan det är dags att börja på körskolan ;)

Är det någon som vet vad det är för speciell dag idag? Jo, det är Persbrandts födelsedag, så ALLA säger grattis till honom nu såklart ;)

GRATTIS till den snyggaste mannen genom tiderna på din födelsedag!

scary?

Godmorgon sweethearts!
Har ni sovit gott inatt?

Det har inte jag, eller vad som egentligen förstörde natten var ännu en helt mysko dröm. Nattens dröm kommer jag till och med ihåg. Jag var på jobbet, stod i kassan som vanligt, vi hade inga gäster för stunden. Så kommer det en dam med ett barn hon håller i famnen och börjar prata med mig. Hon var jättetrevlig, och sedan helt plötsligt är hon bakom kassan vid mig och håller en kniv vid barnets hals, hon ville ha alla leksaker vi hade som hon kunde ge till barnen. Två arbetsledare kom och sa att hon inte fick några, då tog hon kniven och satte vid min hals istället! Hur läskigt som helst. Hon började skära i min hand och jag lyckades precis börja på att ta mig därifrån men hon var mig hack i häl, och så ringer klockan, tur var väl det. Vad betyder den här drömmen? Någon av er där ute som kan något om drömmar?

Sitter och ser på 'Vakna med the voice' nu iallafall. Det är så skönt att slå på det och sitta och lyssna på skön musik såhär på morgonen och höra allt de pratar om. Det händer inte så ofta att jag gör det om sanningen ska fram, men när jag väl gör det! Men idag kommer ju Katrin dit på besök så det är just därför jag kollar, älskar henne, hon är så jävla ball! ;) Och snygg är hon också. Hoppas verkligen hon tar hem priset i kaxigast i bloggvärlden!




bild lånad från google.se

hemmmmmma

Sådär ja, har just kommit innanför dörren i hem ljuva hem.
Gick till jobbet imorse, tänkte att jag skulle gå vid 10 för att gott och väl hinna fram innan jag skulle börja jobba klockan 11. Misstrodde lite på mig själv där, 10.15 var jag på jobbet typ och bytte om, sedan fick jag börja halv 11. Det betyder att det minst sagt varit en lång dag, har jobbat i nästan 10 timmar, money money! :D
Jag halvsprang hem och är fortfarande pigg och alert så jag sprang upp för alla trapporna hemma också.

Nu sitter jag och ser på tv och klickar runt bland favoritbloggarna mina. Ser nu att "Oskyldigt dömd" börjar nästa vecka, hur underbart är inte det? Äntligen ska jag få se min kära Persbrandt i tv-rutan igen, mmmmh me like!

Nu startar Kändisjungeln, vad tycker du om det programmet? Jag har bara sett det en gång. Tycker det är rätt fjantigt, men jag kanske har fel eftersom jag inte följt programmet särskilt bra? Enda som är bra med programmet är ju att snyggingen Karl-Petter är med ;)

                                         
                                                                gjorde om en liten bild ;)

it's gonna be a long day!

Godmorgon sunshines, Brunett is back ;)

Hoppas ni alla haft en god natt och sovit bra, drömt söta drömmar kanske? Jag har sovit hur bra som helst, så nu är jag utvilad inför denna långa dag jag har framför mig. Jobba 11-20.15, jag tror det är det längsta passet jag kommer att ha jobbat efter det. Det kommer säkert gå fint, tillbringa hela dagen i matos är ju underbart!

Här har ni den andra nya saken i min blogg som jag kommer köra med. Brunetta news, vad tror ni om det?







Berg och Luuk har fått en son!
Förra veckan var det äntligen dags för paret att bli föräldrar. En liten pojke kom till världen och alla mår bra. Luuk har 2 barn sedan tidigare, Smilla och Sebastian.

Visste du att?
- Luuk och Berg gifte sig i smyg i december 2008?
- Berg jobbade trots foglossningen?
- Berg har blivit utsedd till årets kvinnliga programledare?

                                                              (bild lånad från aftonbladet.se)


psssst, sakna mig inte för mycket idag, är hemma innan 9 ;)

blog award's

Hallå i lingonskogen, Brunetta is back ;)

Tog en promenad hem från jobbet idag, det blev så sent för vi satt och snackade några stycken efter jobbet om massa roliga saker som förhoppningsvis kommer hända framöver som jag ser fram emot SÅ mycket. Så tiden flög iväg, men gick en bit hem tillsammans med Sofia och July, sedan forstatte jag vidare själv.
Nu sitter jag och ser på TV, idol närmare bestämt. Har bara sett på det en gång hittills så kan inte påstå att jag följt det så mycket. Men nu verkar det vara slutaudition och det kan ju vara värt att se på. Vilken är din favorit i idol 2009? Har just kollat in de nominerade i Veckorevyns blog award's förresten, ni har väl röstat?

Vad tycker du om kaxigast i bloggvärlden, vem är det
? Alltså många säger Kissie, men jag säger Katrin helt klart. Jag menar, Kissie pratar mer om sitt ego och om hur bra hon är. Visst, hon hugger och är stor i munnen hon med, men jag tror nog Katrin tar hem det priset. Fast om sanningen ska fram gillar jag båda bloggarna, det är ju förjävla roligt att läsa, eller hur?



godmorgon

Godmorgon bloggen!
Hoppas alla mår bra idag

Ja har sovit gott, men drömt konstigt som vanligt. Och nu kommer jag inte ihåg vad jag drömde, trots att jag vaknade för 10 minuter sedan. Det är så drygt.
Idag ska jag jobba 11-18.30 och sedan försöka hinna med en pass på friskis. Annars ska jag cykla till/från jobbet eftersom mamma redan kommer befinna sig på friskis när jag slutar, vilket betyder buss, uäh...

Återigen måste jag få dra upp hur snyggt det är med pälsar, i love them! Det är hur snyggt som helst, höstigt, fräckt och vågat skulle jag vilja säga, för det är inte många som använder dessa underbaringar, varför inte? Fast smaken är som baken, och tur är väl det. Men du som tycker om dessa men inte riktigt kommi till skott med att köpa någon, kom igen nu, och du som inte har någon - spring och köp en!
Pälsarna är sällsynta, iallafall där jag bor, vilket betyder att det är få som har dem och var är inte bättre än det? Vilket plagg tycker du representerar hösten?

done!

Sådärja, nu är man äntligen inskriven på körskolan! Har bokat in alla körlektioner, halkbana, uppskrivning samt uppkörning så blire råplugga på körskolan och köra gärnet! Det känns hur bra som helst, nu är jag äntligen en bit påväg. När uppskrivning och uppkörning är behöver ni inte ens fråga om för det är såklart hemligt och jag kommer inte berätta för någon ;)

Efter inskrivningen åt jag och mamma varsinn tunnbrödrulle på stan, vi satt i parken och njöt i det fina vädret innan jag gick för att möta upp Elin som jag sedan följde med på hennes skola där hon visade mig runt. Jag tror aldrig att jag sett en sån fin skola någon gång faktiskt. Så lyxig, snygg fräsch och med fräscha lärare trodde jag inte fanns? Men skenet bedrar och om jag hade fått valt om hade jag lätt valt det att gå där.

När "rundturen" på Thoren Business School som skolan heter knallade jag vidare till mammsen som var inne på KappAhl. Direkt visade hon mig en ursnygg jeansjacka på rea som jag slog till med. Eller ja, mamma köpte den eftersom att mitt kort bara vill krångla. Är så nöjd med den alltså!

Vi gick sedan tillsammans till Lindex där jag hittade en svart, kortärmad lite längre, ja tunika skulle jag vilja kalla det. Perfekt att ha en snygg väst till, själv ska jag använda min pälsväst som jag inte hunnit använda ännu. Har du någon pälsväst? Vad tycker du om dem? I just looooove them ;)

Vi for sedan till friskis där vi tränade 2 pass. Bas/styrka och dans. Tänk att vi redan är inne i 3e veckan, det känns kanon och om sanningen ska fram har vi bara haft 2 vilodagar sedan vi började träna där. Men ska man lyckas ska det tränas


      



shoes

Sitter och klickar runt på nätet nu innan jag och mamma ska åka ner på stan.
Det blir inskrivning på körskolan, sen lunch och sedan träna för hela slanten!
Som vanligt när jag gör det så "råkar" jag hamna på skopunktens hemsida ;) Varför inte liksom, jag menar det är inte direkt dyrt där och de har bra erbjudanden.
Så är det när man älskar shoes! Här är några snyggingar jag gärna skulle vilja inhandla.
Hösten är ju faktiskt stövlarnas årstid och och om sanningen ska fram har jag inte köpt ett par än i höst! Shame on me.
Dock funderar jag lite över stövlarna. Det känns som att man måste ha rätt längd på dem för att de ska bli som snyggast, tycker du om höga eller låga stövlar?

özkan

Godmorgon bloggen
Skönt med en sovmorgon, oja!
Sitter vid köksbordet och äter frukost nu, gamla vanliga. Fil, müsli, macka och vaniljté.

Idag ska jag skrivas in på körskolan, det blev lite senare än planerat men vi ska iväg om en stund och fixa det. Så jag ska ta med almanackan och föhoppningsvis är den full utav inplanerad körlektioner här framöver. Är det någon mer som håller på med körkortet just nu? 
Senare ikväll blir det träna, det blir både gymmet och dans!

Jag måste berätta en sak för jag antar att ni undrar över inläggets rubrik.
I förrgår kom det 4 män och handlade av mig på Donken, som vanligt i mina ögon och inget mer med det. De fick sin mat och de blev glada och nöjda och jag tog nästa kund. Inget mer det det liksom? När det sedan blev tomt på folk så kom chefen fram till mig och frågade om jag hade haft kändis i kassan. Jag ba: Nja det vet jag väl inte?
Då förklarade hon att det var självaste Özkan som handlat av mig. Lite coolt måste jag säga, dock kände jag ju inte igen han men endå ;)

something new

Alla skriver om det, men det tål att upprepas. Mysiga, varma, tjocka, stora koftor är väl hur underbart som helst? Jag införskaffade mig en ny snygg, grå igår på Gina Tricot, och jag är SÅ nöjd. Nu inväntar skopunkten på fredag så ska jag införskaffa mig lite snygga heels och några höst/vinterskor. Imorgon har jag en liten hemlis jag tar upp, så håll utkik everybody ;)

Jag tränade ikväll med mamma också, det blev aerobics och det var hur roligt som helst men det märks att man är nybörjare, och att de andra har hållt på x antal terminer så man är ju liiite efter kanske. Men äh, ge mig några veckor så är jag ikapp! Imorgon blir det gymmet för mamma ska på introduktion, och medans hon är på det ska jag på dans.


Förresten, de stora kragarna som Gina hade förut (förra året vet jag) som man har som halsduk typ, vart finns de nu? I can't find them :(  


Dags att sova nu, godnatt bloggis!

 

   

nytt i bloggen!

  • Bloggnamn.
    De flesta har sina egna små "bloggnamn" så varför inte skaffa ett eget liksom. Det står ju för min blogg om jag har ett eget bloggnamn, så varför inte köra på "Brunetta" ;)
  • Brunett på hösten
    Sommaren är ljus, löven är gröna, marken smyckas av vackra blommor i alla färger, det är ljust ute även på nätterna, ja sommaren är helt enkelt en ljus årstid = blonda naturliga slingor! Då undrar jag, vad är motsatsen till sommar? Jo, hösten. Löven blir orange/röd/bruna och faller tillslut av, det blir mörkare på kvällarna etc = brunett. Om man följer årstiderna med hårfärgen får man ett snyggare år helt enkelt!
  • Träna på hösten
    Träning är bra för kroppen och min mening är att hösten betyder träning, that's it!

  • Sura busschaufförer
    Att mötas av sura busschaufförer kan förstöra en hel dag. Det är väl inte vårat fel om ni hatar erat jobb? Okej att man kan ha dåliga dagar, men det kan man omöjligt ha och är det så att man har det ska man inte jobba med ett arbete där man träffar nya människor hela tiden, sådeså!
  • Försening
    Vakna för sent, göra sig iordning för sent, gå till bussen för sent = glömma allt man verkligen inte får glömma. Gör som jag och skaffa en väckarklocka med en röstinspelning av Helena Lindberg, tro mig, det går inte att somna om efter den ringt.
  • Stökig garderob
    Det måste vara det drygaste som finns. Allt ligger i en hög och man letar och letar bara för att man var för lat när man hade tvätttid att man inte ens orkade hänga in kläderna riktigt, to bad for me!

 

 

sweet!

Operation träning

Alltså såhär peppad som jag är till träning numera har jag nog aldrig varit i hela mitt liv. Fast jag må säga att jag ligger lite halvt utslagen nu efter 9 dagar på friskis och svettis. Jag har hunnit prova på dans, gympapass bas/medel, gym, skivstång, spinning och yoga. Spinning och yoga blev det faktiskt idag och det var en väldigt bra kombination. Sadlarna är så jäkla osköna på spinningcyklarna, fast det kan ju ioförsig bero på att jag är lite av en nybörjare trots att jag cyklat i sommar, och träningsvärken sedan de senaste dagarna nästan försvann efter en timmes yoga, helt otroligt! Yoga är väldigt, ja vad ska man säga, spännande, konstigt, skönt, smärtsamt och ger en lugnande effekt. Att "andas som ett litet barn" var tanken sa ledaren. Det var ansträngande och helt och hållet inte vad jag trodde yoga innebar, men så skönt nu efteråt!

Operation träning är rubriken idag och vad ovanstående säger så förstår ni nog. Alla måtten är tagna och jag SKA ha en förändring vid juletid. Iår ska jag ha den snyggaste klänningen på nyårsfesten och den ska sitta som gjutet på mig. Ja, nu menar inte jag att bli trådsmal utan vältränat gjutet, haha. Man måste peppa sig själv, dock inte för mycket så man blir besviken men det är mitt mål! Och jag tror faktiskt det kommer gå finfint, det känns så nu. Men man måste verkligen ta på sig kläder på kvällarna så man inte blir förkyld, det skulle förstöra väldigt mycket. Så vad jag gör varje morgon och kväll är att dricka en kopp vanilj-thé som snart ska kombineras med honung så för det finns hemma i kylen. Det är något av ett tips till er som vaknar med halsont - thé!


Imorgon är det äntligen dags för bio och premiären av Flickan som lekte med elden, OM jag längtar! Först ska jag sova gott inatt, hoppas att jag vaknar utan alldeles på tok för mycket träningsvärk, jobba 10.30-18, cykla hem från jobbet och njuta av tacos med nära och kära.



Jag har även funderat lite kring bloggen här och har kommit på en hel hög med nya saker som jag ska fixa med som kommer dyka upp här framöver.



Måste bara säga att jag och mamma märkte att det kanske är lite fullt i hatthyllan med tanke på att det bara är hon och jag som bor här. Och på denna bilden är det mycket undanplockat också, haha! :)

biotherm

Sådär, nu är denna dag avklarad och jag är fortfarande pigg. Jag cyklade nästan hela vägen till jobbet imorse. Anledningen till varför jag inte cyklade hela vägen var för att luften i backhjulet försvann på vägen, rackarns otur. Så cykeln fick sova över på jobbet inatt. Den måste börja trivas där snart så ofta som den får stå kvar där..
Efter jobbet skyndade jag hem med bussen, snabbt upp för de tre trapporna i lägenhetshuset, in i mitt rum och packa träningskläder och bege sig mot gymmet med mamma. Egentligen skulle vi gå på ett pass som heter cirkelfys, men det såg alldeles för spurtigt ut. Vi kom dit en kvart, tjugo minuter innan det skulle börja, det gjorde även massa andra människor som också väntade på detta passet. Det tog inte lång stund innan jag och mamma insåg att alla runt omkring oss var hur vältränade som helst så vi bestämde oss för att gå på gymmet istället. Där blev vi 1½ timme, hur skönt som helst!
Det känns så braatt ha kommit igång med träningen nu. Man känner sig friskare på något vis, och piggare, mycket piggare! Jag tror det här kommer gå finfint, alla måtten på kroppen är nerskrivna, trippelkortet är köpt så nu kommer det handla om mycket tränig framöver!


Efter jobbet förresten skyndade jag mig in på Åhlens och köpte lite ansiktstvätt/rengöring av märket Biotherm. Efter en lång, varm dusch provade jag mina två nyinköpta produkter och nu efteråt känns huden len som en babyrumpa. Googlade fram denna bild för har inte hunnit knäppt på mina egna. Är det alltså såhär man komme se ut för 330 kr, med resultat efter 7 dagar som det står? Kanske värt det? Har du någon av dessa, eller har du provat? :)

mornin music

Godmorgon bloggen!
Som vanligt har jag inte tid att sitta här egentligen men det gör jag. Hade en jättekonstig dröm inatt som jag kan berätta om senare om jag kommer ihåg den då vill säga, haha. Bjuder på lite skön men gammal musik såhär på morgonen.

Ha en bra dag!


träna = höst!

Visst känns det väl som att hösten innebär träning? För mig är det så. När hösten kommer ska man träna tycker jag. Dock har jag inte lyckats så bra de senaste åren, inte som det kommer bli iår. Tidigare har det varit handboll, fotboll och ridning. Men nu blir det annat!
Har kommit hem från träningen för ett tag sedan. Riktigt skönt var det, men gud vilken dålig kordinationsförmåga jag har! Idag stod dans på schemat och det var hur roligt och jobbigt som helst. Har en känsla av att jag kommer ha träningsvärk imorgon faktiskt. Men på't igen ba! Imorgon blir det jobb 10.00-18.00 och träning 20.00. Idag köpte vi nämligen trippelkort jag och mamma så nu är det bara att träna järnet! Jag har även intresseanmält mig som värd på friskis & svettis så där kanske man hittar mig någon dag/kväll i månaden.

När vi gick mot bilen efter träningen var det verkligen kallt ute. Det känns verkligen att hösten är här, och det är bara för underbart! Eller vad tycker du? Vilken är din favoritårstid? Tränar du också mer på hösten? Tell me, i wanna know! :)

Här bosatte jag mig medans mamma tränade passet innan mig!



Sådär ja, efter en kvart med många slag i tangentbordet utan att någon knapp flög iväg har Hanna lyckats få till ett inlägg såhär på kvällskvisten. Nöjd tjej! :)

new moon

Nu är jag less på den här jävla datorn! Vet inte hur många gånger man får skriva, sudda, skriva, sudda om och om igen. Knapparna är så jävla sega och fastnar hela tiden. Det här klarar inte mitt tålamod så nyss flög en knapp bort, undra vart den tog vägen? ÅH!!! Måste försöka få tillbaka den kanske. Lite träning på det här så kanske det känns bättre sen...

Något som får en att må bra är mina Twilight böcker, vad vore jag utan dom? Haha!
Kolla in den här trailern alltså! Bara 66 dagar kvar nu, hur ska man kunna vänta? :(



Psssst, gjorde något skoj för en stund sedan. Hoppas på svar!

road quiz

Nu har jag suttit i 3 timmar med ett spel som heter Road Quiz. Det är ett spel till körkortet där man åker runt i en bil i de olika faserna (mörker, stad, landsväg etc) och svarar på frågor. Riktigt bra spel måste jag säga, man lär sig mycket utav det. Jag har klarat av en del idag och påbörjat två andra. Jag tror det är 8 delar om jag inte minns fel, som ska göras men det är en bra början iallafall. I veckan ska jag skrivas in på körskolan också. Jag hade hoppats på att det skulle bli idag men när jag vaknade så var mamma borta och är fortfarande, och som vanligt svarar hon aldrig i telefonen vilket gör mig förbannad nu när hela dagen går i spillo.
När jag tänker på teorin får jag faktist lite ont i magen. Det känns som att det är hur mycket som helst som ska göras, vilket det även är. Men jag märker redan när jag spelar spelet hur mycket man slarvar, för i varje del avslutas det med ett test på hela delen och jag kan säga att jag verkligen slarvade mig igenom raderna så jag fick läsa om flera gånger. Det är ett spel, inte på riktigt? Hoppas det kommer kännas bättre när man pluggar på körskolan iallafall. Men till dig/er som ska ta körkort kan jag verkligen rekommendera det här spelet! Dock vet jag inte vart det går att köpa för vi hittade spelet när vi storstädade hemma hos min bror och hans tjej igår. Jag tror att det var till traktorkortet jag använde det litegrann, eller så kanske det var min storasyster som hade det en stund. Jag kommer faktiskt inte ihåg, men om du/ni som ska ta körkort hittar detta spelet så köp det! Det är verkligen bra!



Bilder lånade från roadquiz.com där det går att läsa mer om spelet!

underbar helg

Hej hallå i lingonskogen!

Inleder med vad rubriken säger. Jag har haft en underbar helg nere i Gnarp med nära och kära. Har hunnit med rätt mycket faktiskt, fast nu såhär i efterhand undrar man ju om det inte har ätits mer än det gjorts nåt, haha! En riktig svullhelg är det minsta ja kan säga. Men såna får man ha ibland, fast det är inte alla gånger man äter snoski 3-4 dagar irad, usch! Imorgon blir det träning för hela slanten kan jag säga så det här jämnar ut sig. Största delen har iallafall ägnats åt fiske. Vi hade tävling, och jag vann ;)

Här kommer lite fina bilder från helgen! :)










friskis & svettis

Hallå!

Som jag tagit upp några gånger förut så skulle jag och mamma böja på friskis och svettis för ett tag sedan. Igår började vi, och det var jätteroligt. Snacka om att man har träningsvärk idag! Vi gick på ett pass som heter "station bas" som var i 80 minuter. Jag och mamma blev lite chockade under uppvärmningen och tänkte: BAS? ÄR DET HÄR BAS? Haha, så otränade är vi!
Men nu är det slut på fetandet nu när vi väl gått där en gång, så idag står det dans på schemat som de också har. De har ett mycket varierande schema så man kan gå på gym, spinning, gympa, dans etc. De har även utomhusaktiviteter ibland som stavgng och distanslöpning. Det här kommer bli skitroligt tror jag!

Sofia kom till mig igår efter mycket om och men och sov hos mig. Med om och men menar jag att hon åkte vilse stackarn, haha. Så hon ringde och sa att hon hade åkt för långt.

- Ja men vart är du nu då? frågade jag.
- I Timrå? svarade hon.
- Mamma, kan vi åka till Timrå?
- TIMRÅ!?!?!?
- Ja Sofia åkte lite fel...

Så vi for iväg för att hämta henne och där stod hon i en busskur stackarn! Men söt var hon, haha. Väl hemma blev det fika med varm o'boy och nästan ett helt paket mackor som vi slukade oss. Lite smått svulliga med gud så gott det var! Kvällen fortsatt med massa prat som var väldigt nyttigt..

happyface

Idag har vi tvättid så mamma springer upp och ner för dessa trappor. Strax är det min tur att springa ner för att hänga min tvätt. Mamma svängde förbi brevlådan innan hon kom upp igen och idag gott folk låg det något spännande där i, nämligen mina ansökningspapper! Har suttit och bläddrat igenom dessa nu och det är inte lite som ska fyllas i inte. Vet inte exakt hur många sidor det är, men det är bra många. Vad häftigt det känns! Fick även en "personlig hälsning" av Philip som höll i onine-mötet den 1a september så det var ju lite roligt.

Hej Hanna!
Ring mig om du har några frågor bara!
Med vänliga hälsningar
Philip eriksson


WOW vad häftigt det känns att ha papprena hemma, samtidigt som det känns läskigt. Vill bara fylla i dessa nu nu nu direkt, men det tar nog någon dag till innan jag gör det. Mycket som ska göras, ett foto ska med, polisregisterutdrag och massa annat. Fan vad häftigt, nu är jag hur glad som helst! Jag som vill skriva en bok och fick en kommentar av en kvinna att det krävs livserfarenhet och upplevelser för att kunna skriva en bra bok.
Jag vet inte riktigt vad jag ska säga, jag är lite tom på orden just nu, det är liksom så nära helt plötsligt! Fan vad häftigt, fan vad jag svär!


early morning

Godmorgon!

Hanna är uppe med tuppen idag och ska faktiskt bege sig mot skolan snart. Det var längesedan jag åkte till skolan och det har varit så extremt skönt att slippa åka dit. Men nu måste jag ta tag i det här om det ska gå vägen. Historia A är inbokat i ett möte med läraren och vi ska sitta ner tillsammans och välja ut stycken som jag vill ha med på provet. Det känns faktiskt okej att jag ska få vara med och bestämma lite själv så jag ska försöka hitta något som "verkligen" är intressant med historia..

Igår var jag hos min syster i Hudiksvall och fikade eftersom hon fyllt år, för typ en månad sen. Det är nämligen så att i vår släkt är vi överallt och gör allt mellan himmel och jord, så det hade helt enkelt inte blivit av ännu på mammas sida. Det var roligt, träffa släkt som man inte träffat på huuur länge som helst. Dock åt jag för mycket av godsakerna, och middagen blev på pizzeria Amanda's. Kortfattat kan man säga att igår var en fetdag, haha! Bilder kommer senare idag.

Nu måste jag fixa iordning mig, bussen går kvart över och här sitter jag i pyjamasen fortfarande - som vanligt seg! Efter jag varit på skolan ska jag träffa Helena som snart flyttar iväg långt bort för att gå i skolan. Så det ska bli skönt att få träffa henne lite och önska henne lycka till med allt.

Förresten så blir jag helt GALEN på sf.se's hemsida. Jag kunde inte komma in på hemsidan på hela dagen igår? Det går ju att boka biljetter till Flickan som lekte med elden, nu. Tänk om alla är slutsålda nu då? Fast, om den inte funkar för mig kanske den inte funkar för alla andra heller? Eller så är det för att alla håller på och bokar mina biljetter :(

Klockan tickar och nu SKA jag gå.

Jag och min lilla älskling, Uffe!

fullt upp

Hallå, ännu en gång blev det några dagars "uppehåll" från bloggen. Sista inlägget var ju om vad som skulle hända då den 1a september då jag sist skrev. Så vad hände egentligen?
Svar:
Jag var med på ett online-möte på culturalcare, en au-pair organisation. Det är nämligen såhär att jag är jättesugen på att åka som au-pair till USA i början på nästa år. Slutbetyg och körkort är ett krav, så när det är klart och ansökningsblanketterna ifyllda tar det ca 1 månad innan man ska få åka iväg, sa killen som höll i mötet. Det var mycket lärorikt, 3 timmar framför datorn satt vi x antal personer runt om i Sverige, vi visste ingenting om varandra eller namn och vet fortfarande inte. Det var en kille som sagt som höll i mötet, och han fick vi se i en liten camruta med hörlurar där han berättade allt för oss.
Jag vet inte vad jag skulle göra om jag skulle få åka iväg, bli överlycklig, rädd, känna lite spänning och känna mig osäker. 1 år i USA som au-pair, hur grymt låter inte det? Så snart försvinner jag in i min pluggbubbla och fokuserar bara på att få slutbetyget fixat samt körkortet.

När jag endå pratar om körkortet så har jag faktiskt kommit en liten bit påväg med det nu. Jag har varit på Riskettan, en kurs om droger, alkohol och trötthet. 800 spänn för 3 timmars snack om diverse saker om detta. Mycket lärorikt faktiskt. Jag tycker det är bra att de har börjat med den här kursen för man fick reda på massvis med saker man faktiskt inte visste innan, samt många självklara saker togs upp på mötet.
Så till veckan ska jag skrivas in på körskola, sen börjar teoripluggandet! Nu känns det faktiskt rätt skönt att jag faktiskt inte fått så mycket timmar i september så jag har tid med allt, för på måndag ska jag träffa en lärare på skolan och börja på med Historia A. Jag ska ju ha ett prov i helårskursen, så det blir en muntlig del, en skriftlig och en fördjupning om 1 månad. Jag har även fått bilderna jag ska ha till mitt projektarbete så nu ska det tas ner från hyllan också äntligen. Wow, hur ska jag hinna med det här? Känns som man vill fokusera "bara" på körkortet, men så funkar det inte Hanna Olsson, utan slutbetyg - inget USA.

Nu ska jag göra mig iordning och strax cykla mot jobbet. Vi har ju en familjedag på jobbet idag, så jag ska hålla i ansiktsmålningen och måla alla barnen till tigrar. Vi får väl se med vilka resultat detta slutar, jag har iallafall tjuvtränat lite nere i Gnarp på kusinerna. Känns lite spännande också faktiskt!



Förresten så är inte Ramona dräktig heller, damn... Har en massa mer att berätta men jag hinner verkligen inte nu!
Och jag är numera brunett också!


Ha en bra dag allesammans, ska försöka rycka upp bloggen igen!

ny månad

Äntligen börjar det hända saker. Idag klockan 17.00 kommer det hända något spännande som jag ska få vara med på. Tänker inte gå in på mer detaljer just nu, utan det återkommer jag med senare.
Något annat, inte så roligt men bra, är att jag ska gå på riskettan imorgon till körkortet. Känns som att man fått en start nu, det är ju bara 2 månader kvar nu.

Ja ni ser rubriken, nu går vi in i september månad och hösten/vintern närmar sig med stormsteg. Faktiskt tycker jag att sommaren är slut nu, skönt. Luften är så frisk och ny nu om dagarna. Man får mysa in sig i tjocka koftor och uggs, värmeljusens tid och det älskar jag! Löven gulnar och faller från träden och om bara en kort stund kommer frosten. Varm choklad, te, varma mackor i ugnen och innan vi hinner blinka är det dags att ta fram julpyntet. Tänk att snart har ännu ett år gått, tiden är konstig, snabb men endå går den sakta på något vis. Hur går snabbt och sakta ihop?

För första gången i mitt liv känner jag att september inte känns som någon bra månad. Idag är det 4 månader sedan Bosse togs ifrån oss alla här på jorden. Den 13e är det ett helt år sedan Robin valde att lämna jorden. Det känns heller inte bra att kunna räkna på fingrarna på det där sättet. Kroppen fylls med en obehaglig känsla så fort jag tänker på hur fort tiden går och att man aldrig mer kommer att få se någon av er, inte i det här livet iallafall. Vart är världen påväg? Jag saknar er, tänker på er ofta..

Dagens fråga är:
Vad är det för hemligt som händer 17.00 idag för mig?

Hanna Olsson - Det är nu som livet är mitt

Hej och välkommen till min blogg! Jag heter Hanna Olsson, 20 år och bosatt söder om Hudiksvall. I den här bloggen kan du läsa om allt ifrån min vardag, jobb, skolgång, vänner, fritid, shopping, inredning och så vidare. Jag brinner för att skriva och tycker om att dela med mig av mina känslor, tankar och mina egna ord. Välkommen för att stanna! Må gott /Hanna

RSS 2.0