Mail från U.K!

Goderdagens!
Sitter hemma med Tesso, Helena kommer hit snart och ska sova över. Förtärde lite alkohol igår med Tesso, hon fyllde ju faktiskt år så då är det OK att dricka lite trots att det var torsdag.

Jag har just fått ett mail ifrån familjen i U.K, som jag pratade på skype med för någon dag sedan. Dom var väldigt intresserade av att ha mig som deras nästa au-pair. Det känns kanon. Vi ska prata på skype till veckan igen. Är så glad. Det liksom flyter på nu, livet leker, som man brukar säga.

Bjuder på en bild på en liten Hanna, även kallad både Lilla My och Lotta på bråkmakargatan. Undrar varför..

With love,


Happy birthday to you!

Idag fyller världens bästa vän 21 år, grattis grattis grattis i massor kära du!

Jag kunde visst prata engelska!

WOW! Jag är så glad. Helt sjukt vad glad jag är. Vilket fantastiskt samtal, det var verkligen SERIÖST. Hela fina familjen samlad för att delta i vårat skypesamtal med video. Alla hejade, vinkade och ville säga sitt. Och här satt jag som inte pratat engelska på närmare 4 år. Ja, om man inte stött på någon som frågat om vägen eller liknande på engelska. Ursäktade för det, men dom tyckte att jag pratade bra. Jag är så glad glad glad. Äntligen, kom igen nu och fortsätt såhär. Vi ska prata igen om en vecka. Gudars, jag är liksom tom på ord! TACK för det här! Tack snälla för den här möjligheten, för det här samtalet. Vem tackar jag? Jag vet inte, men jag ville bara säga tack endå.

With love,

Nervööös! Skype på G!

Har just kommit innanför dörren. Har varit och jobbat 13-16 och det gick bara fint. Innan jag drog iväg mot jobb så blev jag uppringd av en familj i U.K på skype, den där bra familjen jag berättade om. Jisses, snacka om nervös tjej. Jag hade fullt upp och var superstressad, så jag sa att vi skulle prata när jag kommit hem. Vilket är nu..? Hur pratar man engelska då? Känns som att man glömt bort hur man gör. Det var ju 3 år sedan jag gick i skolan, och 4 år sedan jag läste engelska. Att skriva går ju bra, och jag vet ju att jag kan. Men nu ska vi liksom  p r a t a  m e d  v a r a n d r a!! Jag är nervös. Det är ju bra att vara det säger dom. Sivert ligger här bredvid datorn på köksbordet och är mitt psykologiska stöd. Nu kör vi, det får bära eller brista. Kamma håret en sväng bara, sen så! U.K calling, baby!

With love,


Det blir roligare och roligare

Godmorgon!
Vaknade för en stund sedan och ligger fortfarande kvar i sängen. Drog bort ena gardinen en bit och ser att det är mulet idag. Trist. Vi hade ju solsken några timmar igår iallafall, det vände dock rätt snabbt och tillslut såg man inte ens konturerna av grannhusen när dimman var så tjock.
Jag känner endå som rubriken säger idag. Dels den ironiska biten med mina hemska grannar som inte gör annat än dunkar musik, ungefär dygnet runt, vardagar och helg.
Men det jag egentligen känner blir roligare och roligare, är att det liksom är i rullning överhuvudtaget, alla planer med utlandet. Det känns som att hjulet sattes igång för ett tag sedan, men då gick det mer hackigt. Igårkväll fick jag kontakt med en underbar familj i U.K. Wow alltså. Vi ska prata på Skype här framöver och vi har mailat en del trots att vi fick kontakt först igår. Jag har kontakt med 10 familjer just nu, från olika länder. Jag har sagt till mig själlv att det får ta den tid som behövs för att välja rätt, för att det inte bara ska bli pang på utan att det ska bli ett fint resultat av det hela. Samtidigt är jag så girig, som vanligt. Jag blir bättre ju äldre jag blir. Men nog finns det kvar allt. Jag vill ha det klart, jag vill veta att det finns ett datum i september, jag vill veta vart jag ska, till vilken familj. Då har man verkligen något att se fram emot och då kommer det nog kännas bättre att veta att man ska jobba arslet av sig exakt hela sommaren, med start på midsommar. Nog ser jag fram emot det endå, men tänk när det är spikat och klart. Flygbiljetten till och med finns. Då snackar vi!

Kikade på statiskiten nu innan jag började skriva också, 205 stycken läsare var det totalt igår. Fantastiskt roligt!

Nu blir det grötfrukost och en dusch. Jobb 13-16, och sedan 21:30-7:30!

With love,


Sivert

150 läsare första dagen!

Det var skojigt. Plötsligt kom jag ihåg hur det var när man låg på den lilla toppen med bloggen förut. Då var det närmare 4000 läsare om dagen, men 150 än så länge första gången man drar igång igen är ju inte illa pinkat det heller! Tackar och bockar för det.
Vi var ut på en promenad för en stund sedan. Det var riktigt skönt må jag säga. Ska ta ett varmt bad om en liten stund och sedan skalla kudden med en otroligt bra bok som jag började läsa igår. Blev bortbjuden till Tesso på kvällsfika. Jag tackade nej, fast jag var jädra sugen på varm choklad, Grinchen och snack. Men huvudet värker och jag känner mig trött redan nu så jag stannar hemma. Får koka lite varm choklad här hemma kanske, vi får se.

Jag höll på att fixa lite med designen på bloggen, men det går segt och det får det göra. Det kommer mera senare och det blir finare då. Den här designen är skön den med. Ordnat lite med kategorier och sånt som man hittar till höger ->

Drömmer mig bort igen när jag ser på den här bilden som är ifrån min och mammas Spanien resa förra året. Värme, sol, bada, grilla och njuta vid brasan med några kalla får man göra i Sverige. Längtar så otroligt mycket tills jag står med packade väskor och pussar och kramar hej då. Den där stunden när jag är påväg. Jisses, snacka om adrenalin. Blir pirrig i magen bara av att tänka på det. Snaaart!

With love,


Solsken och smultron

Och blommor som blommar! Kommer ni ihåg den? Den sjöng iallafall vi på skolavslutningarna i lågstadiet i kyrkan när vi skulle få springa med fria ben ut i solen och ta emot sommarlovet med fart. Det var lika fantastiskt tryck på sista låten varje år i Jättendals kyrka. När vi tampat oss igenom alla låtar, så fanns det en riktigt fin goding i slutet. Vi har lov, hette den, enkelt och bra. Det var en sån där låt där vår blyga, tysta sång förvandlades till skrik och vrål där man tog i från tårna. Snacka om att sjunga in sommarlovet på bästa sätt. Och plus i kanten så klappade man även händer. Jag minns att jag spelade piano på någon skolavslutning också. Nu grönskar det. Visst gjorde det väl det. Och det kommer det att göra nu också. Efter regn kommer sol, mycket riktigt så strålar den nu på oss och vi har en fantastisk eftermiddag i det annars gråa, trista Hudiksvall. Man får liksom ny energi. Den energin lägger jag på att städa, vädra, och senare tvätta. Självklart ett varv runt eljusspåret med vovven också som pricken över i'et. Bränna kalorier, få frisk luft och samtidigt rensa tankarna. Kan inte finna ett bättre sätt att andas in både ny luft och nya tankar. Det är inte svårare än så. Man behöver inte ha gymkort och spendera timmar där vid tråkiga maskiner. Nej, tacka vet jag naturen. Det är hälsosamt på alla sätt och vis.

Lyssnade just på Ulrik Munthers låt - En vanlig dag. Man ska vara glad och tacksam över det har. Vare sig det är i överflöd eller om det kanske för andra inte är så mycket att hänga i granen. Motgångar ger framgångar. Det handlar inte om att aldrig falla, utan att resa sig efter varje fall. Lev här och nu, var glad över de dina, var glad för att du är du och ingen annan. Älska ditt liv, ta vara på dagen, beröm dig själv och följ dina drömmar och tankar. Ingenting är omöjligt. Man ska inte bara göra det man kan, utan det man vill. Kom igen nu, pusha på dig själv. Det tar tid, men det är så jävla värt att helt ärligt kunna säga både till sig själv och andra att jag mår bra, och fullt ut mena det. Sommaren väntar, juni juli augusti, allting verkar lättare då. Andas, njut, skratta, uppskatta, älska, bearbeta, sörj, allt vad innebär känslomässigt som vi alla stöter på någon gång i livet. Heja dig, heja mig, heja oss!

With love

Nostalgi på hög nivå

Sitter hemma hos Kalle kuling, som även kallas Tesso. Vi har ätit kanonlunch och nu lyssnar vi på nostalgimusik så det bara skriker om det. Allt ifrån Markoolio till A-teens, till TaTu. Ett fint minne kom upp i huvudet på mig när jag fyllde 10 år, och hade fått min alldeles nya Siemens telefon. Min brors kompisar kallade mig "2-siffriga tjejen". Jag lyssnade på Markoolio på min coola, silvriga stereo med 4 högtalare som man kunde ha tre olika skivor i. Jävlar vad nöjd jag var då. Och min allra första skiva jag köpte, var Wheatus - Teenage Dirtbag singelplatta som jag köpte på Åhléns. Det var fina tider det! Sjukt vad man kan komma på såna roliga och framförallt gamla minnen. Det är det man lever på i slutändan när man sitter där med käpp och löständer. Kanske inte just första CDn, men allt annat. Man kan ju översätta det till  = TA VARA PÅ VARJE DAG SOM OM DEN VORE DEN SISTA! Det behöver varje levande kotte göra, på sina egna vis förstås. Bara att ta sig ur sängen kan vara en grej, för en annan kan det vara något helt annat. Love life!


You can't step in my way

Nu har jag bestämt mig för att det är här jag ska blogga i fortsättningen. Det här är min gamla blogg som faktiskt låg på topplistorna som bland annat "Mest aktiva" på blogg.se, när jag bodde i Sundsvall. Tappa fokus och skrev bara någon gång ibland. Gick ifrån urfina designer till usla, och nu har jag bara gjort en preliminär. Den funkar tycker jag, enkel och jag själv vet ju budskapet med bilden.
Tanken är väl att skriva regelbundet nu framöver. Jag tänker även dela med mig till viss del av höstens planer som är en flytt utomlands. Jag kan väl säga ganska kort och enkelt att det går framåt, jag håller kontakt med några familjer i länder som Spanien, Italien, Canada och U.K. Sakta men säkert tickar det framåt.

Vaknade upp ensam i lägenheten idag och det var riktigt skönt. Jag har legat och dragit mig i sängen, men har nu faktiskt satt mig upp i sängen istället. Jag känner att idag får allt vara som jag själv vill att det ska vara. Jag är ledig, och har inte en enda plan för dagen förutom att tvätta ikväll. Men det är ju ikväll. Fram tills dess ska jag umgås med Tesso, som jag gör varje dag i mitt liv. Jag trivs med det, jag har hellre få äkta vänner än hundra falska.
Jag är glad och tacksam för de mina som finns i min närhet, familj, vänner och släkt. Ibland kan jag önska att det såg ut på ett annat sätt. Ibland gör det mig ont att förstå sanningen mellan vissa personer. Ibland bryr jag mig inte alls, jag låter det vara. Jag vet att en dag reder det sig för alla parter i det hela. Livet är för kort för att bråka bort, för att slösa bort, för att vänta, för att iaktta.

Men tänk då att den person du måste tillägna hela ditt liv till att lära känna, faktiskt är just dig själv. Det är ingenting som blir klart över en natt eller två. Det tar hela ditt liv. Visst är väl det fantastiskt?

Avrundar med att berömma mig själv för framstegen senaste tiden. Tackar för all hjälp och vägledning, och kör på i samma riktning och det går läskigt snabbt framåt nu. Känner mig duktig, för jag är ju det. Man får berömma sig själv, man får vara stolt över sig själv. Kom ihåg det!

With love,

Hanna Olsson - Det är nu som livet är mitt

Hej och välkommen till min blogg! Jag heter Hanna Olsson, 20 år och bosatt söder om Hudiksvall. I den här bloggen kan du läsa om allt ifrån min vardag, jobb, skolgång, vänner, fritid, shopping, inredning och så vidare. Jag brinner för att skriva och tycker om att dela med mig av mina känslor, tankar och mina egna ord. Välkommen för att stanna! Må gott /Hanna

RSS 2.0