Sola sola

Hej allihopa!

Gårdagen i skolan var rätt onödig. Började halv 9 med religion till kvart i 10, då började yrkeslektionen. Som vanligt fungerade inte maskinen så vi hade lektion en halvtimme sen fick vi gå hem. Då åt jag lunch på skolan, sedan åkte jag tåg till Hudiksvall och fikade med Angelina. Träffade även Helena som jag inte träffat på.. ja jag vet inte hur länge.
Efter nån timme kom Veronika och vi gick och solade, eller jag solade medans hon väntade. Riktigt skönt och speciellt när solariumet fungerar så pass bra så känns det riktigt bra måste jag säga, nu är jag inte så blek längre faktiskt.
Blir nog till att köpa ett "klippkort" på 290kr på EGO så får man sola 10 gånger på det. Tänkte prova idag efter skolan innan jag åker ner till Gnarp igen.

Ska tömköra Ramona idag en bra bit eftersom det, förmodligen, kommer bli riktigt fint och skönt väder idag. Så får ju jag röra på mig på samma gång också och det skadar ju aldrig. Veronika kommer nog också följa med skulle jag tro :)

Nu väntar jag bara på att klockan ska ticka vidare så jag kan åka till bussen och fara till skolan. Hade morgon i stallet imorse så var upp vid halv 7 och släppte ut hästar, sen hem och duscha.

Imorgon har jag nationella prov i svenska  5 timmar.... vad mer kan jag säga?


Ha en bra dag allihopa!

Slut på veckan

Det är på söndagar man ska ligga och slöa, ta det lugnt och "ladda batterierna" inför måndagarna va? Så har det inte direkt varit för mig. Fast jag fick sova mer inatt än i förrgår. Sov hos Bea inatt igen, och gårdagen spenderade vi dels i stallet och bänkad i soffan med en hyrfilm tillsammans med Marthin och Niklas. Filmen var inte bra. Sömnen däremot var väldigt efterlängtat!

Vaknade vid 11 tiden idag, och Bea gick ut och släppte ut sina hästar och jag packade ihop mina saker som visade sig vara betydligt mycket fler än jag trodde. Tror det blev 3 kassar och datorn. Istället för 1 stor väska menar jag, ibland är man ju som man är..

Efter en stund kom pappa och hämtade mig så åkte jag först hem och bytte om, sen till stallet och mockade 4 boxar, fixade morgon/lunch/kväll hö till 3 hästar, red ut på Ramona som var väldigt jobbig (om man får säga så) idag. Men det ska ju gå upp och ner, det måste gå sämre för att man ska uppskatta det bättre, så ser jag på det. Nu har jag vart hemma i 2 timmar typ, och ska snart åka och ta in 5 hästar, byta täcken och greja. Sedan hem, duscha, se film om jag inte somnar, och upp imorgon kvart i 6 för en ny skolvecka.

Usch och blä för snön, nu vill jag ha sommar. SPANIEN FÖRST!

BLÄ!

Jag tänker bara skriva en sak i det här inlägget.

BLÄ FÖR SNÖ!

Fredag

Fredag hela dagen! Ser verkligen fram emot kvällen med Bea. Vi ska även sola, det glömde jag skriva igår. Ska sola ståsolarium i 5 minuter som man tydligen ska bli väldigt brun utav. Hoppas kan man alltid göra, min Thailandsbränna har ju börjat svikit mig och jag måste ju hålla igång den i 2 veckor till tills jag ska till Spanien. Inte långt kvar inte!
Ny period i skolan börjar på måndag. 8 veckor kvar till studenten, underbart! Fast det känns lite konstigt endå, för nu ska man ju söka jobb. Visserligen har jag ju redan jobb, men det är extrajobb, nu är det RIKTIGT jobb om man säger så.
Och jag är bara 17, jag är för liten, haha! Nej men det kommer nog gå kanoners. Längtar till körkortet också, fast det kommer inte förrns i november detta år. Men för det, övningsköra duger ju tills dess!

Sommaren får gärna komma också, nu på en gång!

Äntligen hemma

Hej allihopa!
Torsdagkväll, snart 22.00, snart fredag, snart helg, snart ledig, snart vila, snart sova, snart snart snart. Skönt och efterlängtat med helg!
Har just kommit hem från stallet, har ridit Ramona och det gick superbra, hon var så mjuk och fin så oj oj jag blir bara förvånad och stolt över henne. Fin form har hon nu också, min älskling.
Hade även käll ikväll, så pappa kom och hjälpte mig att ta in resterande 4 hästarna i stallet och fodra, byta täcken etc.

Blä vad less jag blev tidigare idag när jag kom till Gnarp. Jag sov hos min faster inatt och tog inte med mig min laddare till mobilen, tänkte inte så mycket på det utan jag mer förväntade mig att batteriet skulle hålla hela nästa dag. Det gjorde det, tills bussresan hem till Gnarp. Då dog den, och jag tänkte inte så mycket på det. När jag kom hem satte jag i laddaren och startade den, och då kom jag på det. När jag fick telefonen hade dom bytt PIN-kod på den, och jag kom inte ihåg vad den nya var! Pappret där koden stod låg i lägenheten i Sundsvall, och här var jag, i Gnarp, sur som ett bi eftersom jag ska vara här tills på Söndag när jag åker och jobbar. Men pappa fick tag i någon efter ett bra tag som sms:ade koden till hans telefon. Så nu har jag telefon, fungerande och bra!

Ser fram emot morgondagen, ska hoppa in i duschen nu och få bort lite hästlukt, sedan sova för jag ska nämligen fara till Hudik imorgon. Läste ni? Fara, JAG ska övningsköra till Hudik (4.5 mil från mig för er som inte vet) och köra inne i stan för första gången. Får se hur det slutar, haha! Ska åka och hälsa på morfar och Ior (min förra häst).
Senare kommer Beatrice in till stan också för vi ska nämligen shoppa lite, äta mat och gå på bio och bara ha mys för en kväll för det var ju så jättelängesen sist vi hittade på något utanför Nordanstigs gränser. Det ska bli roligt, och skönt att umgås med henne!

Hoppas ni haft en bra dag, vad har ni gjort förresten? :)


Min bebis löser massvis med hååår nu!

Hemmadag

Godmorgon, sovit gott?

Det har jag gjort, enda tills väckarklockan ringde förstås.
Ska strax åka och släppa ut alla hästar, det är ju riktigt fint väder ute idag med. Fast jag vet dock inte ännu om det är varmt eller kallt men hoppas att det är varmt. Eller ja, huvudsaken solen skiner så är jag nöjd. Bara det är ett tecken på att våren är påväg.

Det är byggturnering idag på skolan som jag inte tänker åka och kolla på. För jag har inge lektioner idag för en grupp ska redovisa på min enda lektion och det behöver inte jag vara med på.

Så jag blir hemma i Gnarp tills 1 någon gång, då åker jag till Sundsvall eftersom jag jobbar ikväll. Får se vad som händer fram tills dess alltså.


Sjukt nyfiken och nervös, när jag kommer till Sundsvall ligger journalen för Alice i brevlådan, jag bara hoppas att det ser bra ut, för hon är verkligen den jag vill ha.


Have a nice day everybody!

Kallt!

Usch vad kallt det är ute ikväll. Har precis kommit hem från stallet, var ute och red i 1 timme ungefär med Ramona idag. Har börjat trava så travade iprincip hela tiden, och hon blev inte ens svettig.
Hon har jäkla kondis sen hon stog på klubben faktiskt, trodde inte att hon skulle ha riktigt såhär bra som hon har. Men det är ju bara positivt. Men man måste ju fortfarande ta det lite lugnt, iallafall jag känner så eftersom hon är min lilla bebis och jag inte vill att det ska hända henne något.

Efter ridturen tog jag in resten av hästarna, nattade och gick till Hilda och Pompen och fick sedan skjuts hem av Anna, Johannas mamma.

Såhär såg Ramona's mule ut efter en tur i kylan :)

Trött och määätttt

Hej!

Sitter här med självaste Johanna nu! Underbart! Har just ätit gräddstuvad pytt i panna + lite köttbullar på sidan av, haha!
Ska iväg till stallet senare ikväll och då ska Johanna få rida lite, undra hur det kommer sluta. Minns ju hur det slutade sist hon red Fantomen, men det behöver jag inte gå in på mer detaljer om här inte.

Gick väl bra i skolan idag, dagen har gått fortare än jag trodde när vi hade samhällskunskap med Jesus. Ja, vi kallar honom det, för han ser nämligen ut som honom - på pricken! Långt långt hår och långt långt skägg. Utan att ens bry sig om det också. Ja, alla är vi olika, men man får väl se ut som man vill här i världen antar jag.

Ser lite på Lotta på Bråkmakargatan nu på "sidan av" , eller ja, TV:n är på så man hör iallafall.
"Nu e ja arg, ja tänk fatt ja e de". Så söt hon är när hon är sur. :)

Nu blir det en film för att fördriva tiden, hörs senare!

Hanna

Tisdag och fint väder

Godmorgon!

Ser ni vilket fint väder vi har? Satt jag här igår och surade och klagade på snön, också när jag vaknar så är det skinande sol? Lite komiskt är det ju faktiskt.

Jag ska strax kliva upp och äta lite frukost innan jag åker till Sundsvall. Har bara 2 lektioner idag så det är rätt lugnt.
Efter skolan ska jag rida. Funderar starkt på att promenera till stallet. Det kommer ta ca 1 timme om jag gör det kan jag tänka mig. Om vädret är lika fint och det är lite värme på det här så ska det nog inte vara några problem.
För det är ju så härligt att vara ute när det är sånt här väder.

Känner att jag måste skynda mig lite faktiskt, så vi hörs senare vid 3 tiden.
Ha en bra dag allihopa :)

HNA

Tröttare än tröttast

Fy och blä vad trött jag är nu, har kommit till Gnarp för ca 1 timme sedan. Har jobbat ikväll och det gick bara fint. Dock jobbigt med det otroligt "vackra" vädret vi har här.
Bilarna körde i 60km/h på motorvägen, snacka om snökaos! Är verkligen förvånad att bussen från Sundsvall ner till Gnarp kom ner i tid.

Pratade lite idag på jobbet om en Ålandsresa, hoppas verkligen att det blir av för det skulle vara enormt roligt! Blir fika på torsdag ett helt gäng så ska vi diskutera och bestämma.

Imorgon går jag "bara" i skolan, är ledig sedan. Skönt! Ska rida en sväng på Ramona också. Och på onsdag får jag journalen om hästen Alice som jag ska åka och titta på nu på lördag.
Hoppas det ser bra ut, för hon är så fin! :)

http://www.youtube.com/watch?v=bLllDEsATA8

Länk där Alice löshoppar, kolla! :)

Måndag, ny vecka.

Godmorgon :)

Fy vad trött jag är idag, inte klokt. Ska iväg nu strax och släppa ut hästarna. Ser ut att vara tråkigt väder idag tyvärr. Ska åka iväg och hämta ett täcke hos Bea nu, sedan stallet.
Känns sådär onödigt att åka från Gnarp till Sundsvall bara för 1 lektion, som dessutom börjar 12, och jag är vaken nu och har vart vaken en timme.
Men det är så kort tid kvar så jag måste fixa det helt enkelt, vare sig man vill eller inte.

Ser ut att bli tråkigt väder här uppe idag. Varför kunde inte solen och värmen stanna kvar lite längre?


Ramona!

Modelltävling!

Som ni kanske kommer ihåg så skrev jag om en modelltävling här och länkade en annan tjejs blogg, där man får åka till Skåne och bli sminkade, stylade etc och knäppa riktiga modellkort.
Nu är vinnarna dragna, och vet ni vad? JAG ÄR EN AV DOM! Wiie det känns jätteroligt och spännande!
Så det blir alltså att åka ner till Skåne framöver när jag fått mera information.

HNA

Hoppas

Åh nu har jag hittat en jättefin häst som jag väntar på svar från. Känns som att jag väntar och väntar, vill bara få svar NU!
Har ridit hos Bea idag också. Det var en tjej som kom och provred Cindy, Beas C-ponny.
Det gick väl... som det gick kan man väl säga. Haha Bea kommer få ha kvar henne hela livet.

Nu ska jag och Bea åka till stallet och mocka och tömköra Ramona, sen blir det tidig kväll för jag är helt sluuuut.
Skola imorgon tyvärr, känns tungt. Vill ha sommar nu. 2½ månad kvar till studenten!

Ha en bra kväll!

Hanna

SCHEMAT FÖR 13DAGARS KUREN!!!

NU kommer schemat för kuren! :)

DAG 1
Frukost: 1 kopp svart kaffe, 1 sockerbit
Lunch: 2 hårdkokta ägg, spenat kokt i vatten, 1 tomat
Middag: 1 stor biff (250 g), sallad med olja och citron

DAG 2
Frukost: 1 kopp svart kaffe, 1 sockerbit
Lunch: 10 skivor skinka, 3 dl yoghurt naturell
Middag: 1 stor biff (250 g), sallad med olja och citron

DAG 3
Frukost: 1 kopp svart kaffe, 1 sockerbit, 1 skiva rostat bröd utan smör eller pålägg
Lunch: 2 hårdkokta ägg, 1 skiva skinka, sallad
Middag: Kokt broccoli, 1 tomat, 1 frukt

DAG 4
Frukost: 1 kopp svart kaffe, 1 sockerbit, 1 skiva rostat bröd utan smör eller pålägg
Lunch: 1 liter juice, 3 dl naturell yoghurt
Middag: 1 hårdkokt ägg, 1 riven morot, 1 liten keso naturell (250 g)

DAG 5
Frukost: 1 riven morot med citron
Lunch: 1 stor bit kokt torsk med citron, 1 liten klick smör
Middag: 1 stor biff (250 g), sallad med broccoli

DAG 6
Frukost: 1 kopp svart kaffe, 1 sockerbit, 1 skiva rostat bröd utan smör eller pålägg
Lunch: 2 hårdkokta ägg, 1 riven morot
Middag: ½ kyckling, sallad med olja och citron

DAG 7
Frukost: 1 kopp te utan socker
Lunch: Ingenting
Middag: 1 grillad lammkotlett, färsk frukt

DAG 8
Frukost: 1 kopp svart kaffe, 1 sockerbit, 1 skiva rostat bröd utan smör eller pålägg
Lunch: 2 hårdkokta ägg, 1 skiva skinka, sallad
Middag: Kokt broccoli, 1 tomat, 1 frukt

DAG 9
Frukost: 1 kopp svart kaffe, 1 sockerbit
Lunch: 10 skivor skinka, 3 dl yoghurt naturell
Middag: 1 stor biff (250 g), sallad med olja och citron, 1 frukt

DAG 10
Frukost: 1 kopp svart kaffe, 1 sockerbit, 1 skiva rostat bröd utan smör eller pålägg
Lunch: 2 hårdkokta ägg, 1 skiva skinka, sallad
Middag: Kokt broccoli, 1 tomat, 1 frukt

DAG 11
Frukost: 1 kopp svart kaffe, 1 sockerbit, 1 skiva rostat bröd utan smör eller pålägg
Lunch: 1 liter juice, 3 dl yoghurt naturell
Middag: 1 hårdkokt ägg, 1 riven morot, 1 liten burk keso naturell (250 g)

DAG 12
Frukost: 1 riven morot med citron
Lunch: 1 stor bit kokt torsk med citron, 1 liten klick smör
Middag: 1 stor biff (250 g), sallad med broccoli

DAG 13
Frukost: 1 kopp svart kaffe, 1 sockerbit, 1 skiva rostat bröd utan smör eller pålägg
Lunch: 2 hårdkokta ägg, 1 riven morot
Middag: ½ kyckling, sallad med olja och citron

Lördag - Ledig!

Hej allihopa!
Hoppas allt är bra med er, det är det med mig.

Sitter och kikar på hästannonser nu, vill verkligen ha en storhäst. Det är ju faktiskt sista året jag kan tävla Ramona eftersom jag fyller 18 i november.
Känns ganska surt faktiskt, men ska förmodligen betäcka henne nu i vår om jag hittar någon snygg D-ponny hopphingst! 
Hade morgon imorse och ska snart iväg och rida. Eller ja, om 3 timmar drygt. Då kommer även Bea dit och ska följa med.

Ha en bra dag så hörs vi senare :)

Hallo!

Godkväll allesammans.
Har fortfarande varit lite kass på att uppdatera, men nu har jag fått mitt rum fixat, datorn flyttad till Gnarp och allt på plats.
Så nu kommer jag bli mycket duktigare - OCH schemat för 13dagars kuren kommer ut under morgondagen.

Är hos Bea nu, ska sova här för första gången på ca 6 månader. Sjukt egentligen. Så fort tiden går, och så kasst det känns att det var så längesen.
Vi brukade jämt umgås och sova över hos varandra hela tiden innan jag flyttade till Sundsvall (4.5 mil från Gnarp - endast), men nu har det inte blivit av.
Men ikväll så! Återupptar lite fina minnen med toast och o'boy såhär på kvällskvisten.
Fortsätter kvällen med filmtittande, eller ja, jag kommer nog somna illa kvickt. Det återstår att se.

Ska upp imorgon vid 7 tiden, har morgonjour imorgon nämligen. Upp med tuppen, Bea följer mig till stallet. Blir kanoners!

Vi hörs imorgon :)

Önskemål

Hej allihopa!

Jag har fått flera önskemål att jag ska lägga ut ett schema om 13dagars kuren, vad man skall äta varje dag. Och jag kan berätta att det kommer komma ut inom kort till er som är intresserade! :)

Är i Gnarp nu, flyttade min häst till ett annat stall igårkväll, och hittills går det jättebra. Blir mycket stalljourer men det är det värt. Känns skönt att ha henne där, hoppas det fungerar bra!

Jag ska snart åka till Bosse och hälsa på, hoppas han är pigg idag också.

Hörs sen ikväll efter jag och Tove har släppt in alla hästarna, då kommer det bilder :)

HNA

Godkväll!

Godkväll allesammans, vad gör ni ikväll?
Jag gör inte ett skit, rent utsagt. Jag har så otroligt tråkigt så jag vet inte vad!
Ioförsig har jag sett 2 Beckfilmer hittills, och det lär ju bli fler. Blev inget roligt ut ikväll eftersom jag jobbar imorgon.
Jag är trött, och har tråkigt, och är trött, tråkigt, trött, tråkigt..
Värdelös helg!

Sofia kanske följer med mig till Spanien om allt går som planerat, hoppas verkligen att hon iaf kan följa med :)
Imorgon ska jag få träffa henne, och resten av Gnarp höll jag på att säga! Ser fram emot det.
Ska även flytta Ramona till ett nytt ställe (min häst). Det blir nog mycket bättre där.

Nu ska jag slå på en till film och vara allmänt tråkig idag, förlåt för det, men det blir bättre - jag lovar!

Well well..

Hej allihopa

Förlåt för en skitdålig uppdatering men det har hänt så mycket så jag har helt enkelt inte haft tid att skriva.
Kuren har jag och Hilda slutat med nu också, TYVÄRR! Vi mådde för dåligt av den helt enkelt, hon hade konstant ont i huvudet och det funkar inte med 6 barn. Jag höll på att tuppa av så jag vågade inte fortsätta.
Men vi gick ner 4.5 kg iallafall på 5 dagar.
Nu fortsätter allt med träning istället, wiho!
Fast man känner sig ju fortfarande som att man gav upp, och det suger för det gick verkligen så bra för oss..
Men men, träna får så lov att fungera bättre, det går inte att hålla på när man mår dåligt av det.
Då blir det bara fel.

Nu ska jag platta håret sen ska jag dra mig mot jobbet, jobbar 4 timmar idag.
Förresten så fick jag en ny telefon igår av Pappa och hans tjej Jeanette! :)

Dag 5 - Frukost

Godmorgon allihopa.
Hoppas natten har varit bra för er. Det har den varit för mig, men jag var tröttare än vanligt nu när jag  vaknade imorse.
Vågen visade positivt, det är så roligt då!
Sitter här och äter min frukost nu. Dock ingen kopp kaffe eller rostmacka.
1 riven morot stog på schemat idag.
Håller på att tillaga lunchen också, torskfilé. Hoppas det smakar godare än vad det luktar.
Nu måste jag skynda mig iväg till skolan, blir kanske ett inlägg vid lunch :)

Ha en bra dag allesammans!
Puss och Kram

Dag 4 - Dreggel på Donken

Hej allihopa!

Har kommit hem från jobbet för ett tag sedan. Det gick bättre än jag trodde, men jag var jäkligt sugen på något gott. Typ en muffins, strips, en McChicken JR.
När det var ca 10 minuter kvar innan vi skulle stänga kom det två kvinnor som beställde 1 varsin glass med topping och 1 varsin muffins. Det sved att ge ut de faktiskt.
Och Robert åt massa waste mat, cheeseburgare, sjukt gott det skulle vara med en hamburgare.

Jag hade stängning ikväll med Hanna och Robert, jag var ute i matsalen och sopade, torkade bord och lyfte upp alla stolar på borden, en vanlig stängning på donken alltså.
Slutade 20.25, tänkte att det är lugnt, jag hinner på Coop och köpa torsk eller kyckling (Det är nämligen det till middag imorgon). Så kollar jag busslistan på telefonen och ser att den sista bussen som går igenom Birsta och hem till mig går 20.45.
Innan jag bytt klart så hade klockan blivit lite över halv, så jag sprang upp till Coop, vet inte riktigt hur långt det är, men det tog väl 2-3 minuter för mig iallafall.
Väl inne i affären så hittade jag kycklingfilé - för ca 150kr! Never in my life. Jag ska äta det 2 gånger på hela kuren, och det var för dyrt.
Hittade däremot ingen torsk, den fanns fan ingenstans, så jag fick springa till kassan och fråga, och hon sa : Där borta vid grönsakerna.
"JAHA, DÄR BORTA, JA MEN DÅ VET JAG" , tänkte jag, jäkla pucko. Det är ju hur stort som helst! Vilket fall som helst så hittade jag min torskfilé för typ 35 kr, och jag hann med bussen.

Ska ta en varm dusch strax och lägga mig och sova, ska upp vid halv 7 imorgon och duscha håret, koka torsk, fixa idrottskläder blabla.
Det blir en lång dag imorgon motför de hittills. Börjar 08.25 och slutar 16.25. Så imorgon blir det lunch på skolan.
Men det ska väl gå bra det också.

/Hanna

Dag 4 - Tidig middag

Middagen blev nu istället, var så hungrig nu när jag vaknade.
har fått i mig ägget hittills, det andra är också påväg ner. Smakade inte så tokigt faktiskt.
Var lite annorlunda smak på KESO'N men inge större problem.
Hoppas verkligen att det går bra på jobbet.


1 hårdkokt ägg
1 skalad morot
1 liten bägare keso

Dag 4 - Trött

Hej

Jag kom precis hem från skolan, åkte hem tidigare.
Ska gå och lägga mig nu en timme och ladda upp lite energi tills jag ska jobba. Jag är sååå hungrig, så sugen på rostmacka med marmelad och ost.
Det har jag levt på innan jag började med kuren, det känns som ett handikapp att inte ens kunna äta sin egen mat i kylskåpet, bara det som går efter det här schemat.
Att utesluta allt gott, "vanlig mat" samt godis etc är verkligen svårt. Har man inte gjort den här kuren går det inte att tänka sig hur det känns att inte få, usch och fy.
Men jag ska klara det, så är det bara.

DRESSED FOR SUCCESS!

Dag 4 - Extremt tidig lunch

Ja nu är det dags för min extremt tidiga lunch som det blir idag eftersom det är så krångligt att få med sig 1 liter juice och 2.5 dl naturell yoghurt på skolan. Jag hoppas det går bra under dagen.
Får dricka massor av vatten i skolan så ska det nog gå fint.
Middagen (1 hårdkokt ägg, en skalad morot och 1 liten bägare keso) äter jag innan jag börjar jobba vid 16.00.
Iallafall äter jag lunchen nu, och det går riktigt bra! Hörde att det går fint för Hilda också och att vågen visar neråt för var dag som går.
(Jag kan tipsa om att dricka juicen före ni dricker yoghurten)
Jenny har jag inte hört något av ännu men det blir nog mot kvällskvisten.
Nathalie och Elin har jag inte heller hört något av, men får nog svar om en stund. Hoppas det går bra för er tjejer!

Ska pallra mig mot skolan om 10 minuter ungefär, har packat Donkenkläderna och lunchen, ska bara ta med en vattenflaska så är jag redo!


2.5 dl naturell yoghurt
(4st glas) 1 liter juice

Dag 4 - Ljus är mysigt

Är det bara jag som älskar doftljus?
Jag har alltid doftljus hemma, just nu har jag 4 sorter tror jag som jag växlar mellan hela tiden. De är köpta på IKEA såklart eftersom jag älskar IKEA och ljusen luktar så gott!
Jag tänkte köpa ett nytt paket idag men så kom jag på att det hinner stänga innan jag slutat jobba.
Hos mig är det alltid ljus tända, vare sig det är morgon eller kväll. Så min lägenhet luktar riktigt gott måste jag säga.
Just nu har jag en doft som luktar lite persika, lite sommarkänlsa.
Men vanilj är ju favoriten såklart!


Ljus (TINDRA) från IKEA
39,00kr
12st

Dag 4 - Godmorgon!

Godmorgon allihopa, sovit skönt?

Det har jag gjort, och jag fick mig en liten överraskning när jag ställde mig på vågen nu för en stund sedan. Det går neråt, men nu tänkte jag inte berätta för er mer hur mycket jag tappat.
Utan nu får ni vänta tills dag 14 när allt är klart, så får vi se vad vikten står på då!
Okej då. Jag kan berätta hur mycket jag gått ner sen i söndags. 3.5 kg!
Så, nu förblir det en hemlis.

Sitter här och dricker mitt kaffe nu och en sockerbit. Blev en väldigt tidig frukost, men det är för att jag börjar skolan vid 10 och dagens lunch är 1 liter juice och 2.5 dl yoghurt, och det är inte så lätt att ta med sig på skolan så jag ska äta det innan jag börjar, nån gång vid 9.
Så äter jag middagen vid 4-tiden innan jobbet, jag kommer ju hem vid 9 och då är jag nog utmattad.
POFF, nu blev min rostmacka klar. MUMS! Den blev lite bränd dock. Det är andra mackan jag gör nu på morgonen, den första blev kolsvart av någon anledning.
Men fy vad god den här mackan är alltså oj oj!

Just ja, jag tänkte att jag skulle räkna hur många gånger jag går på toa idag, bara för att det är så annorlunda motför förut.
Innan jag började med kuren var det kanske 2, max 3 gånger om dagen. Men nu när jag bäljer i mig vatten som en kossa så är det betydligt mycket mer.

Nu kom Erica in i köket och håller på att ta på sig strumporna, hon ska iväg till skolan om en stund. Det känns skönt att jag kommer ligga kvar i sängen då, haha.
Men istället kommer jag vara som en död fisk när jag kommer hem från jobbet.

Nu måste jag minska på energin så jag kan sova en timme till.

Hörs snart igen :)

Dag 3 - Kvällsdags

Ja nu är det dags för mig att lägga mig och sova, ska upp tidigt imorgon och jag måste vara rädd om energin. Ska jobba efter skolan imorgon så det blir en lång dag från 07.00-20.30.
Sedan vill jag ju att det ska bli morgon snart så jag får min efterlängtade rostmacka.
Det har gått bra ikväll, har inte varit nå sötsugen alls - it feels great!

Sov så gott nu allihopa och överraska mig imorgon när jag kommer hem från jobbet med besöksrekord.

Puss och kram
Hanna

Dag 3 - TV-tittande

Hallå där!

Haha jag har kollat på "Den rätte för Rosing", halva avsnittet ungefär. Trodde det skulle vara sämre än vad det är, eller ja, det är väl turken som är rolig som har så "mycket pengar".
"Den här brödbiten, det är som att prata med dig", haha.

Skippade andra halvan av programmet och hoppade in i en varm och skön dusch, efterlängtat idag kan jag lova.
Ska kolla på andra avenyn nu strax, första gången jag ser det på TV den här säsongen, har bara kollat på internet förut.
Förresten hörrni så är ju Erica här hos mig nu, ni vet hon som skulle få komma hit och äta upp min mat? Det är kul att hon är här så det inte är så ensamt.
Jag hoppas hon stannar läääänge.

Jenny ringde mig för en stund sedan förresten, hon som också gör kuren. Hon bor nere i Stockholm så det var roligt att höra ifrån henne.
Det går kanon för henne också, och på Lördag ska jag, Hilda och Jenny äta middag tillsammans, då är det nämligen Lammkotlett som står på schemat!
Jag kommer inte hinna ner till Gnarp något innan dess heller, så då får vi se om viktnedgången syns något, KUL!

Jag oroar mig lite inför på Lördag när jag ska jobba, det är nämligen ingen lunch då på hela dagen. Och till frukost är det bara en kopp te utan socker.
Det är ju stressigt på Donken, men jag tror och hoppas det kommer gå bra. Tänkte dricka te't där alldeles innan jag börjar istället!

Min vän Helena ska börja med kuren på Lördag förresten, roligt! Håller tummarna för henne. Då slipper jag äta lunch själv i skolan i 1 vecka iallafall.

Vi hörs lite senare igen, ciao :)

Dag 3 - Middag

Hej hej!

Nu sitter jag och äter dagens middag, vilket är isbergssallad, vatten och en frukt. Har bara apelsin hemma så det får bli en sån idag. Det känns riktigt bra nu faktiskt, verkligen!
Hoppas det känns lika bra imorgon också

Schema imorgon är:
Frukost: 1 kopp kaffe, 1 sockerbit och 1 rostmacka
Lunch: 1 liter juice, 2.5dl yoghurt
Middag: 1 hårdkokt ägg, 1 riven morot, 1 liten bägare keso

Dagens schema idag har varit:
Frukost: 1 kopp kaffe, 1 sockerbit och 1 rostmacka
Lunch: 2 hårdkokta ägg, 10 skivor skinka, sallad
Middag: Isbergssallad och frukt

Det ska bli spännande att ställa sig på vågen imorgon!
Och till de tjejer som börjat med kuren efter de läst min blogg, dag 3 är MYCKET skönare, det är de 2 första dagarna som är jobbigast. (Enligt mig) Så ge inte upp! :)

Faktiskt så har jag städat köket nu, diskat och vattnat blommorna. Fick till och med energi efter lunchen så oj oj. Har sorterat post också som ska med ner till Gnarp nästa gång jag ska ner dit.

Imorgon ska jag jobba 16.30-20.30, så det blir ingen uppdatering vid middag imorgon, men innan skolan skriver jag som vanligt, och mer ikväll.

Känner inget sockersug alls nu idag, inte än. Det blir kanske värre senare mot kvällen, men jag tror inget kan klå hur det kändes igår, fy tusan vad jobbigt det var igårkväll!

Hilda tyckte också att det kändes bättre idag.
Nathalie (http://nattzie.blogg.se) däremot var väldigt hungrig innan lunch och det var väl lite jobbigt. Hoppas morgondagen blir bättre!
Jenny har jag faktiskt inte hört något ifrån, men jag slår vad om att det har gått kanon.
Elin (http://elinmedin.blogg.se) har det också gått bra för så mycket som jag hört iallafall.

9 dagar kvar för mig, Hilda och Jenny
Tror ni jag/vi kommer klara det?

Dag 3 - Modell tävling!

Hej allihopa

Här kommer ett inlägg som inte handlar om min 13dagarskur, utan ett annat.

Jag gick in på en tjejs blogg och hittade en tävling som verkar hur rolig som helst! Något jag verkligen skulle vilja vara med på. Hon skriver:

"vi har ett nystartat koncept i malmö som innebär att du som klient får håret fixat, du blir sminkad och även profisionellt fotogtaferad, du får dina bilder med dig hem, samma dag. jag har turen att få lotta ut 5 st som kostnadsfritt får delta i detta super erbjudande. Känner du att det hade varit roligt att få håret fixat, bli sminkad och att få riktigt bra bilder på dig själv, att få jobba som en modell för en dag, eller bara skulle vilja göra en rolig grej änmäl dig så berättar jag gärna mer!"

(http://mize.blogg.se)

Besök henne för mer info om tävlingen :)

Dag 3 - Lunch (bild)

Jajjemen här då lunchen jag nyss åt
Inte så tokigt endå va?


2 ägg
Isbergssallad med tomater
10 skivor skinka

Dag 3 - Lunch

Hej allihopa

Nu har jag precis kommit hem från skolan, eller ja för 10 minuter sedan. Håller på att göra lunchen nu som blev väldigt sen. Och jag är inte på bra humör alls, mår inge bra nu.
Usch det är verkligen jobbigt när man inte håller tiderna riktigt, fy på mig.

Nu är jag vrålhungrig, kommer uppdatering snart om maten :)

Dag 3 - morgon

Godmorgon allihopa!

Hur mår ni idag? Jag mår bra, sitter och äter frukost nu. En kopp svart kaffe, sockerbit, ett glas vatten och gott folk - EN SKIVA ROSTAT BRÖD. 
Ni ska bara veta hur god den är! Mums säger jag bara. Nu börjar den dock ta slut vilket inte är så bra. Kaffet får hellre ta slut före mackan.

Har ni tänkt på hur mycket jag kommer uppskatta iprincip vad som helst efter den här kuren? Här sitter jag och är överlycklig över att jag får äta EN skiva rostat bröd UTAN någonting på, medans ni kanske äter 2-3 stycken med smör, ost, marmelad, skinka och ett stort glas o'boy.
Det är ju som en dröm i mina öron. Bara 10 dagar kvar nu.

Nu är min brödbit inge stor alls, egentligen är det mindre än en "normal" tugga kvar men jag snuttar på den för jag vill inte att den ska ta slut, den är SÅ GOD!


Nej nu måste jag göra mig iordning för skola, vi hörs igen efter lunch.
Lunch och Middag idag är:

Lunch: 2 ägg, 8-10 skivor skinka sallad
Middag: Isbergssallad, 1 tomat, 1 frukt


Ha en bra dag allesammans! :)
Puss och Kram

Dag 2 - tankar och funderingar

Hej mina kära läsare

Måste börja dagens sista inlägg med att berätta om min dröm jag drömde inatt.

Jag drömde nämligen att jag tjuvåt! Jag drömde att mamma hade gjort någon pasta, också smakade jag ur durkslaget utan att tänka på det.
Sedan var det en hel folksamling som skrek: DU FUSKADE, DU FUSKADE!
Haha ja, ibland fungerar inte min drömfångare som den ska tyvärr..



Ligger i sängen nu, så långt bort från kylskåpet som möjligt. Det känns skönt att det har gått en dag till, trots att vi bara är på dag 2 så känns det som man kommit en bit.
Som att morgondagen inte kommer vara så farlig. Jag var verkligen inte lika sugen på att äta något igår som jag var idag. Det har varit jobbigt idag. Men nu är dagen slut, och det känns riktigt bra att det snart är morgon.

Något mer som känns bra är att ni hittills had varit 100 besökare idag! Tack så mycket allihopa, det känns så skönt och är så roligt att se att ni är så många som läser.
Och tänka sig att det skriver någon då och då som funderar på att börja med kuren, efter att de läst på min blogg. Jag önskar dem stort lycka till, håll huvudet högt och ögonen ifrån kylskåpet så går det bra!



Något mer som är bra imorgon, förutom rostmackan till frukost, är att Erica flyttar in hos mig. Ska bli skönt att slippa bo själv. Eller ja, slippa är väl inte rätt ord.
Det är faktiskt skönt att bo själv, men det blir tråkigt i längden. Men nu kommer min mat inte bli gammal iallafall, och sällskap är alltid uppskattat. Det kommer bli kanonbra med henne i min lägenhet!

Nej nu är jag trött och ska upp vid 7 imorgon och åka till Hilda och äta frukost.

Blir en uppdatering vid ca 08.00.

Tills dess, sköt om er allihopa, sov gott och ha en bra dag imorgon!

Och jag hoppas verkligen att ni följer bloggen, det är så roligt att ha många läsare, ett stort tack ska ni ha allihopa!


PUSS OCH KRAM

HANNA

Dag 2 - middag/kvällskvist

Hallå hörrni!

Förlåt för en kass uppdatering, men det har varit lite struligt. Först åkte jag till Hilda och åt middagen (nedan på bilden), därefter övningskörde jag till Bosse och hälsade på honom en stund, sedan vidare till träningen.
Men vi var bara 3 stycken där så den blev inställd, så då åkte jag hem hit till pappa och här visar det sig att internet inte fungerar!
Nu sitter jag på ett mobilt bredband som går hur segt som helst, men det fungerar iallafall.


Middagen gick faktiskt bra att äta. Det blev älgkött (mört, gjort i vatten), sallad och citronvatten. Resterande av Hildas familj åt tjockpannkaka med fläsk i, grädde och sylt.
Vi blev inte frestade. Inte alls.

Jag är så grymt sugen på att äta något nu, vad som helst känns det som. Hemma hos Bosse och Karin hade de proppat upp med godis, kakor etc.
Det känns att behöva säga nej till det, inte bara för godhetens skull, utan för artigheten också att tacka nej när de frågar.
Nu dricker jag vatten för fulla muggar, och kissnödig blir man. Men det är ju värt det!
Ska bli intressant att ställa sig på vågen imorgonbitti och se vad som hänt under denna dagen.
Jag längtar tills imorgon, då får jag äta en skiva rostat bröd till kaffet vid frukost, mums!


Dag 2 - Sugen på rostmacka

Hej allihopa.

Måste börja med att skriva ner mitt lilla samtal jag hade på bussen idag över telefon med Bea.
(Jag berättade om kuren..)

Jag: Ja jag har ju gått ner 2 kg sen igår.
Bea: Jaha... VA?!



Har kommit hem från skolan för en stund sedan. Sitter här nu och dricker vatten som en galning så jag inte ska vara så sugen på något gott.
Åh jag vill ha en rostmacka, med marmelad och ost. Eller nej, 2 stycken förresten. Det skulle verkligen sitta fint nu.
Men icke sa nicke! Varför äta rostmacka när vatten är så gott och en biff väntar på mig nere i Gnarp?
Det går faktiskt bra att dricka massa vatten nu motför hur det kändes igår. Enda nackdelen är att man blir så jäkla pissnödig och springer på toa stup i kvarten.
Men det kommer löna sig, right?

Det var en tjej som kommenterade ett av mina inlägg om kuren, som också hade gjort den. Hon hade gått ner 7 kg! Det blir mycket lättare och roligare att hålla på när man får höra andra som lyckats.
Och genom min blogg är det nu 2 stycken till som har börjat kuren idag, och jag hoppas att de lyckas, håller tummarna för er tjejer!



Fy vad jag längtar till sommaren nu och Bruce Springsteen i Juni, studenten, Spanien, Göteborgsresa etc. Kom sommar!

Dag 2 - Lunch

Nu har jag fått i mig lunchen. 2.5dl naturell yoghurt och 9 skivor skinka. Det var inte så farligt så det gick bra.
Nu är det bara middagen nere i Gnarp i eftermiddag, kocken serverar:
1 stor biff (250gr), sallad med olja och citron

Hittills har jag hållit allt till punkt och pricka, förutom att jag kollade alla måtten idag för jag hade inget måttband igår, men nu har jag köpt ett nytt i samma veva som jag köpte yoghurten, så nu är det bara att köra på!
Åh det är så spännande, och roligt hittills!

Dag 2 - morgon

Godmorgon allihopa, hur mår ni idag?

Jag mår bra, sitter här och dricker min frukost nu, dvs min kopp kaffe och sockerbiten. Har ett glas vatten på sidan av också. Ska springa ner på affären och köpa lunchen strax, Naturell Yoghurt.

Det känns bra att det finns folk som följer det här dag för dag och som sedan kommer se viktnedgången, mått etc. Men jag tänkte förklara lite mer detaljärt eftersom det finns människor som tror att det är vilken kur som helst.



"Denna bantningskur måste vara i 13 dagar och är därför hård men effektiv. Dieten går ut på att ändra ämnesomsättningen, något som innebär att du efter den 13:e dagen kan äta normalt, utan att lägga på dig något under de kommande två åren.

Detta är inte en traditonell bantningskur, men en kur som ökar kroppens ämnesomsättning och förbränning. Den verkar därför även efter att dieten är avslutad. Om denna kur följs slaviskt kommer du att tappa allt överflödigt kroppsfett (7-20 kg)."


Som ni ser så står det : Efter den 13e dagen kan man äta normalt, utan att lägga på dig något under de kommande två åren.
Jag VET att det fungerar och att man inte går upp i vikt efteråt eftersom att min faster har gjort denna för 3 år sedan och tappade 11 kg under "kurtiden" och därefter fortsatte hon att gå ner tills hon blev gravid, och det var då hon gick upp.

Det finns läsare som tror på oss och följer detta vilket vi uppskattar jättemycket, för det är inte lätt att göra den här kuren!
En tjej som läste min blogg ska börja med dieten idag, jag håller tummarna för henne och önskar henne lycka till!
Är nyfiken på hur det går för Hilda och Jenny också, måste göra en koll.

Nu måste jag hoppa in i duschen, sen gå på affärn :)

HNA

Dag 1 - kvällskvisten

Hejsan!

Nu har jag kommit hem till Sundsvall igen. Sitter i köket med datorn, kanske inte den bästa valda platsen men jag håller mig ifrån kylskåpet, jag lovar!
Lovet är ju tyvärr slut, vilket betyder skola imorgon. Men jag har bara 1 lektion också börjar jag 12 så jag klagar inte.
Middagen var jättegod förresten, ca 250gr kokt kyckling, sallad och vatten med 1 urpressad citron i. Det känns bra än så länge, men det är bara dag 1 också.
12 dagar kvar, imorgon är det bara 11. Man måste se framåt. Såhär positiv kommer jag aldrig vara hela vägen kan jag tänka mig, inte Hilda och Jenny heller. Jenny är Hildas kompis som också började idag.
Så vi är alltså 3 stycken som gör det här tillsammans fast med några mil emellan.

En liten "resume" om vad vi ätit under dagen

Frukost: 1 kopp svart kaffe och 1 sockerbit. (Sockerbiten är dagens energi så jag kan lova att den är riktigt god)
Lunch: 2 hårdkokta ägg, isbergssallad.
Middag: 250gr (ca) kokt kyckling, sallad och 1 glas vatten med 1 pressad citron i.

Morgondagen ser ut såhär

Frukost: 1 kopp svart kaffe och 1 sockerbit.
Lunch: 1 stor skiva skinka (8-10 skivor), 1 bägare naturell yoghurt (2.5 dl)
Middag: 1 stor biff (250gr), sallad med citron och olja.

Snarlikt dagens måltider, och smarta jag glömde min yoghurt nere i Gnarp så jag får gå och köpa en imorgon innan skolan. Jag ser fram emot dag 3, då får man äta 1 skiva rostat bröd, dock utan någonting på, men Hilda säger att den smörgåsen är VÄLDIGT god.

Nu ska jag hoppa in i en efterlängtad, varm dusch. Och hörrni? Jag har gått ner nästan 2 kg - bara idag!

Dag 1 - middag

Hej allihopa! 

Nu har jag precis kommit hem till Hilda och Pompen igen. Vi har vart i stallet halva dagen och tömkört och ridit. Har filmat och knäppt kort i massor så snart ligger det nya filmer uppe både här på bloggen och på youtube!

Vi var och handlade också påvägen hem, och självklart var det massvis med erbjudanden innan vi ens hann komma innanför dörren, exempelvis 2 marabou chokladkakor för 25 kr.
Men vi lyckades komma igenom hela affären utan något onyttigt i vagnarna. Tror aldrig att mina kassar har varit så nyttiga som de var idag, jag känner mig stolt över oss båda.

Det är dags för middag nu, kokt kyckling blir det, och en citron var, och massvis med vatten. Jag har aldrig ätit kokt kyckling förut så jag hoppas det smakar någorlunda bra iallafall!

Jag har fått Erica att komma hem till mig sedan och äta upp maten i mitt kylskåp. Jag var ju på affären igår som jag skrev igår, och köpte massa gotta, ni vet när jag bjöd Emma på hotellfrukost.
Så det finns massa godsaker i mitt kylskåp som hon måste äta upp så jag inte köpt dom i onödan och går ut och blir gamla.

Nu ska vi fortsätta laga mat, kommer bilder snart! :)

Ramona och jag.
Första gången jag red på henne på några månader. 
<3


HNA

Dag 1 - lunch

Hej allihopa! 

Nu har vi lagat lunchen för dag 1. 
2 ägg och sallad var. Vi bytte ut spenaten mot isbergssallad.
Det ser faktiskt inte så tokigt ut, men resten av familjen här äter lite flingor och mjölk, varma mackor. Men visst ser det här mer frestande ut?

Hilda njuter av lunchen.

VI SKA KLARA DET!

Söndag - dag 1

Hej allihopa! 

Förlåt för en kass uppdatering igår, men jag hade min dator kvar i Sundsvall när jag åkte ner hit till Gnarp.
Men nu kanske den blir lite intressantare att läsa, för nu ska jag nämligen börja med 13 dagars kuren tillsammans med min faster. 
Det är en bantningskur som pågår i 13 dagar och man kan tappa 7-20 kg beroende från person till person.
Kuren är framställd och testad i Danmark och HIlda min faster har gjort denna för några år sedan och tappade då 11 kg totalt! Så den fungerar alltså.

"Dieten går ut på att ändra till "stoffskikt", något som innebär att du efter den 13:e dagen kan äta normalt utan att lägga på dig något under de 2 åren.
Detta är inte en traditionell bantningskur, men en kur som ökar kroppe "stoffskikt" och förbränning. Den verkar därför även efter dieten är avslutad.
Om denna kur följs slaviskt kommer du att tappa allt överflödigt kropps fett (7-20 kg.)"

Jag tänkte ta med er läsare under min och Hildas resa igenom denna kuren, som inte är världens roligaste.
Här kommer receptet för dag 1, vilket är idag!

Söndag
Frukost: 1 kopp svart kaffe, 1 sockerbit
Lunch: 2 hårdkokta ägg, spenat kokt i vatten, 1 tomat
Middag: 1 stor biff (250gr), sallad med olja och citron

Efter dag 13 kommer ni få höra skillnaden från dag 1 om mått på olika ställen och viktminskning p/dag. 
Hoppas ni följer detta! 
Givetvis kommer det "vanliga" inlägg också. 

HNA

hotellfrukost

Hej allihopa!

Idag var affären öppen när jag gick dit, till skillnad från igår. Köpte gofrukost kan jag lova. Fy vad gott det var.
Tyvärr han inte de andra äta, men jag bjöd Emma på min supergoda frukost. Hon tyckte om den, såklart.

Nu ska vi åka till Birstacity, sedan ska jag åka ner till Gnarp och hälsa på Bosse, övningsköra och åka skoter.
Ha de gött! Hörs senare

Sen godmorgon

Godmorgon, eller god middag kanske man ska säga.
Blev ett sent "morgoninlägg" idag för jag vaknade för en liten stund sen, det blev sent igår, 4 halv 5 typ.
Var med lite folk igår som även sov hos mig. Blev en sväng på max inatt också.
Ne fy vad trött jag är idag, vill helst sova 10 timmar till.
Hoppas allt är bra med er!

HNA

Humor

Ja men nu blev det ju plötsligt roligt här. Jag skulle ju springa ner till affärn, och jag bokstavligen sprang. Jag tog en genväg, en liten stig i djupsnön som var upptrampad, men bara halva vägen.
Så halva biten fick jag göra giraffsteg i snö upp till knäna. I slutet av "genvägen" är det en jättesnöhög, men det tänker jag inte på.
Alltså den var i samma höjd som där jag sprang, men det var typ 1½ meter ner till backen där snöhögen slutade. Så jag fick flyga lite och ramlade säkert jättefint. ONT gjorde det. Men jag sprang vidare för jag visste att affären snart skulle stänga och jag ville ju ha något att bjuda på.
Nästa tragedi händer i en "trapp" som det bara var snö på, trodde jag, men visade sig vara blank is, så där fick jag åka lite rutchskana (stavning).
Det gjorde också ganska ont och det såg nog jävligt snyggt ut för den som såg det! Men när jag stog på benen igen fortsatte jag springa, och när jag kommer fram till affärjäveln så är den stängd, fattar ni? STÄNGD! Det var nämligen så att den stängde 19.00, inte 20.00...
Lagomt less, sur och trött GICK jag tillbaka hem igen.

Sämre och sämre

Har just kollat de två senaste avsnitten av Andra Avenyn. Jag tycker de blir sämre och sämre, det händer ju nästan ingenting? Det var mycket bättre förut, hoppas det blir ändringar framöver.

Jag känner mig tråkig ikväll, har inte vart lika aktiv på bloggen som jag brukar vara. Men det är en fantasilös dag. Jag ligger bara i sängen och har tråkigt, det har inte hänt nåt speciellt heller som jag kan skriva om. Men det ska väl finnas såna dagar med, eller?
Hoppas iallafall att ni inte vänder ryggen till min blogg.

Jag måste börja städa nu och diska, ska ju komma lite folk ikväll så måste ju snygga till det lite. OJ, jag måste ner på affären också innan den stänger om 20 minuter, usch vad jobbigt det kändes.
Men måste ju ha något att bjuppa på när det kommer folk enda från Gnarp och ska sova här, så. Jag får klä på mig och springa ner dit fortare än kvickt.

HNA

If i could

Jag vill hitta botemedlet mot cancer..
Jag vill att du ska bli frisk Bosse
Tänker på dig hela tiden, och på Karin, Magnus, Daniel och Johanna.
Nu ska jag dricka moffanjuice som hemma hos er.
Ni är för bra för det här.

Det är så orättvist
Men hoppet finns alltid kvar

Hemma

Hej allihopa!

Nu har jag slutat jobba, det har gått kanonbra. Jag hann undan Kevin som tur var, Bea däremot kom in till jobbet nu lagomt tills han ska börja spela. Hihi!
Nu är jag trött, avslutade mitt pass med att äta en McChicken JR och en jordgubbsshake såklart. Mums vad gott det var. Men som vanligt tycker inte magen det. Lite juice kanske går bra. Lite moffanjuice så blir allt bra igen.

Dagens klädsel? Tja, adidas kan jag ju säga. Så skönt att gå i dessa kläder så det finns inte.
Ska hoppa in i duschen nu och få bort all matos och pommes frites lukt, sen blir det till att fixa designer för fulla muggar!




HNA

Design

Har tre designer som ska fixas idag efter jag jobbat klart. Kommer självklart ut resultat och länkar i eftermiddag!

Undra vad det är för väder idag då? Jag har inte vågat kolla ut än ifall det skulle vara den där tjocka, tråkiga dimman som varit nu de senaste två dagarna. Fy vad trött och less man blir, en hel dag kan bli förstörd tack vare tråkigt väder.

Jag brukar ju inte göra designer när jag är med folk eftersom det är min lilla hemlis hur det går till, men nu när jag är här i Gnarp så är det ju fullt hus så Markus var i samma rum som mig.
När jag hållt på någon timme så vet jag inte riktigt hur många suckar och : BRUNETTBELLA! jag fick höra utav honom.
Riktigt så är det ju inte så han får kalla mig Brunettbella, det låter lite läskigt tycker jag.


Nej nu ska jag gå ner och fika med min kära faster och några av odjuren som är vakna.

Kommer kanske in ett litet inlägg snabbt innan jag åker, ni vet ju hur duktig jag är med tiden.

Om inte så får ni ha en bra dag, så hörs vi igen efter 15.00! :)


Lina (min kusin) och hennes kissemiss :)


 

HNA

Godmorgon

Godmorgon allihopa.

Sovit gott? Det har jag, hur bra som helst. Vaknade däremot inte så trrevligt. Min telefon hade ramlat ner under sängen och låg och tokvibrerade 08.00. Det har blivit nå fel på den så ljudet fungerar inte, väldigt roligt då man inte hör när det ringer, sms, väckarklocka osv.
Det känns mer som ett handikapp. Men jag är lite beroende också kanske, men för det. Man vill väl höra ljud endå.
Fast när man sover här hos min faster och hennes man så behöver man inte alltid någon väckarklocka, de har nämligen 6st barn och de minsta brukar kunna vara flitiga på att skrika och grina lite extra på morgonen (känns det som).
Men de är bara för underbara, så de får gärna fortsätta väcka mig på mornarna!

Och jag är seg som vanligt, men idag har jag faktiskt ingen buss att passa för jag ska nämligen åka bil in till Sundsvall/Birsta idag. Min faster fick en piercing i naveln i födelsedagspresent av mig och min syster förra året, så idag fick hon tid.
Efter jobbet ska jag först hem till lägenheten en sväng, och den ner till Gnarp och övningsköra lite, samt åka till Bosse och hälsa på. Hoppas verkligen att han är lika pigg idag. Det var så skönt att se han pigg igår så.

Vad ska ni göra idag?

How to save a life!

Hej allihopa!

Måste bara lägga in den här låten, den är så himla bra! Hörde den idag på jobbet och det var jättelängesen jag hörde den sist så jag har nött den ganska bra idag. Det är videon från Grey's anatomy!
Nu ska jag lägga mig och sova, imorgon ska jag jobba. Jag ska även göra 3 designer imorgon hittills, ska bli roligt :)
Sköt om er nu och sov gott!
PUSS OCH KRAM

:)

Det är så roligt att göra designer åt folk när de blir nöjda, och får kommentarer om att deras blogg är snygg. Och speciellt när de man gjort designen åt är nöjd, då blir det roligare att hålla på!

Åh jag borde egentligen sova nu, jag ska ju jobba imorgon. Börjar 10.45, inte så tidigt tänker ni. Men jag är i Gnarp och för er som inte vet så ligger det 4.5 mil ifrån Sundsvall där jag jobbar, så det blir upp tidigt imorgon och åka till Sundsvall.
Efter det är jag ledig hela långa helgen, och den ska troligtvis spenderas här nere i Gnarp med skoteråkning och massa annat roligt hoppas jag. Vad ska ni göra?

Just ja, jag har en hel del plugg som jag skulle behöva ta tag i. Ni vet sånt där "Jag gör det när jag kommer hem", och "Jag gör det till helgen när jag är ledig" , men som aldrig blir av utan hamnar under sängen och förblir där någon vecka.
Jag måste ta itu med det nu innan lovet är slut, det är faktiskt inte så långt kvar till måndag och skola igen. Jobbigt. Men nu är det bara 4 ynka månader kvar till studenten, i love it!

Nya designer!

Hej allihopa!

Nu är jag nere i Gnarp. Internet har krånglat också har jag varit ute och övningskört för första gången ute i mörkret, därför det inte blivit nå tidigare uppdateringar.
Var till Bosse en sväng, han var så mycket piggare idag så det var så skönt att komma dit.
På bussresan hit så fixade jag 2 till headers som jag nu har lagt in i deras bloggar. Kolla gärna! :)



http://annashii.blogg.se




http://cassandraandersson.blogg.se

Funny

Nu måste jag lägga till (lite relaterande till inlägget jag skrev nyss) att det är jäkligt roligt att jobba inne på Birstacity för man får se en hel del kända människor. För några dagar sen så var ju Laila Bagge där med Made In Sweden, Alice från idol har varit där osv.
Det är kul, och det bästa med att jobba på Donken som ligger alldeles bredvid "scenen" är ju att man kan tjuvkika lite. Så de dagarna det är uppträdanden vill man ju vara ute i restaurangen och städa, för då kan man kolla lite extra när man står och tömmer tacklådorna (papperskorgarna).
Nä jag har då ett kanonjobb måste jag säga, alla som söker extrajobb etc, sök på närmsta Donk! Ni kommer inte ångra er!


HNA

Jobbig dag imorgon på jobbet?

Idag på jobbet.

Tina: Just ja, imorgon kommer Kevin Borg hit va?
Jag: Jaså? Vem är det då?
Tina: Han som vann idol..?

Bra koll jag har. Om sanningen ska fram så har jag ingen koll alls på Idol, inte det senaste iallafall. Jag såg bara auditionerna, det är ju dom som är roligast! Och ja han kommer till Birstacity imorgon den 6/3, dvs där jag jobbar, vilket betyder att det antagligen kommer bli packat med folk på Donken. Men inte för mig, för jag har redan slutat innan han börjar uppträda, good for me!
Men bara därför så kommer väl något annat hända, vem vet, det återstår att se.
Birsta kommer iallafall vara fullt av folk och fans som antagligen kommer vara helt crazy (iallafall de yngre) när han ska uppträda. Jag har inte bestämt mig än om jag ska skynda mig hem efter jobbet så jag slipper se cirkusen, eller om jag ska ta det lugnt därifrån.




Sliten

Hej allihopa!

Har just kommit hem från jobbet och jag är så grymt trött så det finns inte. Men det gick bra att jobba, det var lite segt trots att det var en hel del med folk idag.
Efter jobbet följdes jag och Amanda åt med en varsin milkshake, mums vad gott det var! Men det tyckte inte min mage nu.
Jäkla magkatarr, har fått i mig 2 kokta korvar med bröd idag, och en milkshake. Det går inte att få i sig nå mer, så jobbigt.
Förresten så brände sig Håkan idag på jobbet på pommes frites krogarna. Lustigt nog fick han till två bokstäver : LI. Så jag sa lite ironiskt att han kunde ju fortsätta och göra en tatuering på det där. Då sa han : Ja, jag kan ju skriva Linda då kanske eftersom det var hon som brände mig!  Haha tyckte det var lite lustigt.

Men hörrni, tvättstugan imorse när jag var sådär sjukt stressad. Jag gick ner dit påvägen till bussen för mina Donkenkläder var i torktumlaren. Så jag hämtade dom och kom på att jag hade både tvätt i torkskåpet och tvättmaskinen. Inte mycket, bara ett par byxor i tvättmaskinen och 2 koftor i torkskåpet, så medans jag packade ner koftorna och donkenkläderna hängde jag in byxorna i torkskåpet.
De torkade inte särskilt mycket. De ligger fortfarande i min väska som stått på jobbet tills nu. Kanske dags att ta upp dom så de får torka helt!

HNA

Run to work!

Nu är jag jävligt stressad, vilket betyder ännu ondare i magen. Men är man seg som jag är får man skylla sig själv.
Bussen går 10:43, det tar 10 minuter att gå (ca), jag har tvätt i tvättstugan som jag inte kan lämna för kommer inte hinna hämta den innan nästa ska ha den, jag måste städa den, egentligen springa upp med tvätten men det kommer jag inte heller hinna. Gah!
Nu MÅSTE jag springa,  Vi hörs igen vid 15.00 :)
Sköt om er allihopa! Och överraska mig med besöksrekord, PUSS!



HNA

Skynda

Tiden bara flyger iväg när man sitter här och bloggar, kollar runt på andras bloggar, fixar designer osv osv.
Väntar på att tvätt nr.2 ska bli klar, det är nämligen mina jobbkläder som är i nu och om 45 minuter ska jag gå till bussen så.. Dåligt tajmat av mig kanske, men får hoppas att torktumlaren är på g idag så de blir torra fort!
Just ja, jag måste ju städa tvättstugan också när jag är klar, åh vad jobbigt allt blev nu. Jag hatar att bo i lägenhet.
När man bor i hus behöver man inte passa tvättstugan på samma vis. Men vill man vara ren får man lida pin höll jag på att säga. Haha!
Duscha måste jag också göra, nytvättat hår är det som gäller på donken. Undra vad/om som händer på jobbet idag?
Det känns som en lugn dagn, hoppas det är så också. Som igår, det var toppen.

HNA

Design

Har precis gjort klart ännu en design åt en tjej, hoppas hon blir nöjd!
Det är så roligt att fixa andras bloggar så oj oj oj. Bara att höra av er om ni vill ha hjälp :)

http://miikkanilsson.blogg.se

Blandat

Sådärja, första tvätten ilag. Nu är det bara att vänta 45 minuter sen ska man springa i dom där 4 jäkla trapporna igen.
Det enda jobbiga med att ha tvätttid när man bor i lägenhet ( iallafall i mitt hus ) är att det inte finns någon hiss för det finns nämligen bara 3 våningar, 4 om man räknar med källaren.
Och gissa vart jag bor? Japp, längst upp. Men det är ju ganska positivt egentligen, för man rör sig rätt mycket när man springer upp och ner, det blir ju några gånger.
Fast det känns ju inte så positivt just för stunden, men till sommaren kanske? Haha!

Appropå sommaren så ska ju min sommar som sagt komma "tidigare" eftersom jag ska åka till Spanien.
Fy vad underbart det lät tyckte jag igår. Men så kom jag på att det är kanske dags att träna lite då? Det är ju mindre än 40 dagar tills planer lyfter.
Och man vill ju faktiskt vara fin på stranden, eller? Åh man drar på sig på tok för många onödiga kilon när det är vinter.
Det är nog för att det är så lätt att "gömma" dem i mjukisbyxor och tjock tröja. Men nu är det faktiskt mars, och det betyder att våren snart är här.
Så nu måste jag hålla igång träningstempot också om jag vill ha några resultat. Visst jag använder min Stepmaskin, men jag måste börja med något mer nu också.

Jag har bara kunnat använda den hittills för jag gjorde illa min svanskota för någon månad sen när jag var på Laserhallen med massa folk och vi hade 5-kamp. (Laserhall, gokart, skytte, fotboll & rodeotjur)


Det var när jag vi körde gokart som jag gjorde illa mig. Vi var 2 tjejer och resten killar, ca 7-8 st. Jag och den andra tjejen hade typ aldrig kört gokart förut så det var ju lite spännande.

Uppvärmingen kändes ju "bra" tyckte jag, men jag hade ju noll kontroll på varken hastigheten, pedalerna eller ratten. Jag blev antagligen lite för stolt, jag gasade och bromsade samtidigt i en kurva vilket man absolut INTE ska göra!

Min gokart tappade fästet och for rakt in i kanten med bildäck, och jag kan säga att det gick faktiskt fort, och det gjorde jävligt ont för jag röcks halvt ur den men benen tog i ratten så slogs jag ner i sätet igen när någon körde in i mig.

Sätena i gokartar är inte sköna, fy nej. Min svanskota sa upp sig och på över 1 månad kunde jag bara gå, inte springa, och sitta/ligga/stå osv var också besvärligt.
Men nu är det så mycket bättre, så nu kan jag inte ha det som orsak till min lata sida längre. Men det är faktiskt bra.

Vad sugen jag blev på laserhallen nu. Speciellt när jag har sportlov och är LEDIG till helgen.

Blir en sommarbild nu i det trista, konstiga vädret!



HNA

Godmorgon!

Godmorgon allihopa!

Sovit bra? Det har inte jag. Eller ja,  när jag väl somnade vilket var runt 3 tiden så sov jag väl bra. Men när väckarklockan slog igång och jag såg att klockan är 07.00 blev jag bara tröttare.
Men det är bara till att kliva upp, för nu ska jag ner till tvättstugan och äntligen få bort all smutstvätt!
Måste hålla igång tempot för 10.45 ska jag nämligen åka till jobbet.


Vad gör ni idag?


Sleep good

Nu allesammans ska jag lägga mig och sova. Ska upp 7 imorgon för jag har nämligen tvättstugan då - SUCK!
Sov gott och sköt om er så hörs vi i morgonbitti!

PUSS OCH KRAM HANNA!

Designer!

Sådärja, då har jag gjort klart 3 nya designer till tre av mina vänner :)



http://mariahjohansson.blogg.se



http://nattzie.blogg.se



http://ingaangelina.blogg.se

HNA

Emogirl

Felicia skickade nyss en länk till mig om den "berömda" emotjejen som skär upp hela sig ungefär.
Jag tycker det är vidrigt. Det ser och är så äckligt, och jag förstår ärligt talat inte hur det kan "kännas bättre" genom att skära sig på det där sättet.
"Some emogirl needs serious help", ja minst sagt?
Blä!

http://www.documentingreality.com/forum/f10/some-emo-girl-needs-serious-help-11192/

Mycket besökare!

If it makes you happy it can't be that baaaaaad!
Weey nu har jag fixat en mp3 här på bloggen också, la inte in så många låtar men hoppas den kommer användas iallafall.
Måste säga att det är tråkigt att bo själv. Det är så tyst. Visst TV:N är igång, men det är fortfarande tråkigt på nåt vis. Jag vill ju gärna skriva givande inlägg här, så om någon har något tips på vad som önskas ta upp här så varsågod, bara att slänga in en kommentar.

Appropå kommentarer tycker jag att det är lite fattigt med sådana. Något jag däremot tycker är roligt är att jag är uppe i nästan 90 besökare, bara idag, och jag skapade min blogg igår. Besökare nr.100 kanske blir lite extra speciell och kanske får något för det? Det finns risk!
Det är då det blir roligt att blogga när det går så framåt.
Jag ska göra mitt yttersta för att ni inte ska lämna min blogg, men som sagt, ge gärna förslag! :)

HNA

Mammi

När vi endå är inne på min mamma så passar jag på att lägga ut en bild på en liten del av hennes rum, nämligen hennes tapeter.
Anledningen är väl kanske för att jag tapetserade? Nejdå, inte helt själv. Linda, mamma och Elin hjälpte till också med den röda fondväggen.
Snyggt?

Kom ihåg

Tänkte visa er min fina matta som jag har i lägenheten som mamma köpte till mig innan hon åkte till Spanien
Jag är väldigt glömsk av mig vad det gäller spisen, platt/locktänger, strykjärn, ja allt som kan få saker och ting att brinna helt enkelt.
Så hon köpte den här som är vid ytterdörren så jag inte ska glömma. + att hon har satt upp smålappar i hela lägenheten.
Tror det är närmare 8 stycken små rosa "kom-ihåg-lappar".
De är utplacerade lite varstans i lägenheten. Vid spisen, skafferiet, kylskåpet, ytterdörren, balkongdörren, spegeln i badrummet osv.
Lite tjatigt kan det kännas ibland när man ser dom, men de fungerar så. Och man kanske inte kan vara för uppmärksam?

Design

Nu ska jag sätta mig och göra en design åt Nathalie :)
Om det är någon läsare som vill ha en design så är det bara att höra av sig!
http://beatricenordin.blogg.se har jag gjort designen åt
http://nattzie.blogg.se ska jag fixa nu, kolla in den senare ikväll!
 


Spanien weey!

YES nu är jag glad kan jag lova! Fick genast massa energi så nu kommer jag nog städa hela lägenheten endå, haha.
Det är nämligen så att en resa till mamma i Spanien är bokad och den 13 April lyfter planet och jag förblir där 1 vecka, hur skönt låter inte det?
Nu måste jag bara skicka in en ledighetsansökan så är det klappat och klart.
Nu får jag min sommar som jag längtar efter och slipper det här slasket, wounderful!

Bilden nedan är från Thailand i december förra året :)


Hemma, trött!

Hej allihopa!

Nu har jag kommit hem från jobbet, och tyvärr kan jag inte skriva någon historia om något som hände idag på jobbet för jag fick inte en enda sur gäst, kan ni tänka er?
Skönt var det, men är ganska trött nu måste jag erkänna. Ligger i sängen och tar det lugnt nu eftersom jag inte får stressa.
Har bokat tvättstugan imorgonbitti också så jag blir av med all smutstvätt jag har, dvs ungefär hela min garderob som ligger utspridd över hela lägenheten.
Känner ingen motivation alls till att städa, men jag måste, så enkelt är det!

Jobb

Nu ska jag pallra mig till jobbet och efter det ska jag träffa Angelina och ge henne lite grejer som hon glömt här.
Efter det vet jag faktiskt inte vad som händer? Eller jo. Jag ska städa hela lägenheten. Jag måste verkligen göra något åt den här situationen nu. För fy så det ser ut här!

Vi hörs någon gång efter 19.00 igen :)
Sköt om er!




Sockersött

Hej allihopa!

Måste bara lägga in lite bilder på dessa sockersöta kläderna som finns till hundar!
Jag har hittat dessa bilder på www.doggie.se och jag blir helt såld när jag ser detta. Det är så himla sött.
På den sidan finns allt från kepsar, tshirts, stickat till scarfs, badrockar, regnkläder, tillochmed trosor!



Faktiskt så har min katt lite kläder också, hihi

Donkendrama!

Jag känner på mig att det kommer hända nåt på jobbet idag. Jag vet inte vad, men antagligen nån surkärring som kommer fram och klagar till tusen.
Haha, jag tänkte att jag skulle skriva ner en dialog jag och en gäst hade förra veckan. Det är inge 100% ordagrant, men ungefärliga meningar.



Vi var 2 stycken som jobbade i kassan en eftermiddag en vardag. Det brukar inte vara så mycket folk då, därför vi bara var  stycken.
Men just den här dagen kom det mer folk än förväntat, så det blev längre köer och det tog längre tid än vanligt.
Jag fick en beställning på typ 7 meal med plusmeny, så den kunden tog lite extra lång tid. När jag blivit klar med den gästen säger han:
- Du behöver hjälp.
Jag har gått och grubblat över det där, och jag tog det som att han menade att jag behövde mer hjälp i kassan.

Nästa kund är en dam som har sin son med sig på 6-7 år. Det är här dialogen börjar!
Tänk på att kunden alltid har rätt och att vi som jobbar alltid måste visa empati och lösa problemet efter gästen.
Hon: Är det du som är chefen?
Jag: Nej det är det inte.
Hon: Då tycker jag att du ska tala om för han/hon att det behövs betydligt mycket mer folk i kassan när det är såhär mycket folk.
Jag: Ja det kan jag göra, och det vet jag.
Hon: Jag och min familj är här och handlar på Birsta City. Alla ville äta pasta med kyckling här bredvid, men min son här ville så gärna gå hit och äta hamburgare för han äter inget annat.
Jag hinner inte ens svara innan hon forstätter med:
Vet du? Jag har en pasta som står där borta och väntar på mig medans vi står här i kön till er såkallade snabbmatskedja. Har ni någon mikro här?
Jag: Ja den ligger vid toaletten (pekar och visar för henne)
Hon: Bra, för nu måste ju jag värma min pasta eftersom den är iskall pga dig!
Hon bestället ett happy meal med en hamburgare. Under tiden jag packar den så säger hon till sin son:
Det här var sista gången vi äter på McDonald's, eller hur? Nästa gång vi är här blir det pasta och kyckling.
Några av mina medarbetare och andra som stog i kön hörde dialogen och försökte hålla sig från skratt, vilket gjorde det betydligt mycket svårare för mig att hålla mig när jag såg alla som tyckte detta var roligt.
Det var en hel hög med beställningar före hennes när jag ropade på en hamburgare. Jag fick svar att den skulle dröja 4 minuter.
Gruvsamt går jag tillbaka till damen och säger:
Tyvärr kommer hamburgaren att dröja ca 3-4 minuter. Vill du börja med stripsen?
Hon: NEJ! Alltså NEJ! Det här är helt otroligt.

Jag: Det finns cheeseburgare klara nu om han hellre vill ha en sådan så ni slipper vänta.

Hon: Nej, han äter BARA hamburgare, INGET annat. Åh. Jag hoppas du känner igen mig när jag kommer fram hit igen! Eller nej, jag skickar min man!
Jag tänkte: Hur skulle jag kunna glömma dig?


Så gick hon iväg, och någon minut senare kommer hennes man fram.

Han sa glatt: Ja.. Jag väntade bara på en liten hamburgare till ett Happy Meal.


HAHA. Han var farlig, väldigt farlig.
Jag kan ju säga att jag var inte den enda som skakade på huvudet och skrattade efter han gått iväg.

Lotter

Hej allihopa.

Jag hittade just något tråkigt som jag glömt bort. Handbollslotter. Blä!
Visserligen är dom bara 15 stycken, men med tanke på hur många såna här lotter som säljs överallt så börjar väl folket lessna på om.
Sedan tycker jag att det är onödigt att vårat lag ska sälja såna här lotter för vi spelar inte ens i någon serie iår. Så det finns liksom inget att samla ihop till.
Eller ja, någon form av avslutningsaktivitet då. Men endå. Jag får ont i magen när jag ser på lotterna. Vill inte..


När kommer våren?

Åh det känns som att man aldrig kommer få ta fram vår/sommarskorna. Inte när man kollar ut iallafall.
Den här vintern har verkligen varit lång. Hoppas sommaren kommer kännas minst lika lång. Tveksamt.
Bara tanken på grönt gräs, blommor, fågelkvitter, bar mark, varmt vattnet, solen steker, jordgubbar, midsommar, shorts & linne, sandaletter, solglasögon, bikini, åka båt, bada, tälta, cruisingar, ja allt som har med sommaren att göra.
Jag har då aldrig längtat såhär mycket efter sommaren som jag gör just nu. Aldrig.


vad tycker ni om mina söta skor? :)

Balklänning!

Hej allihopa!

Tänkte göra en liten överraskning och lägga ut en bild på min balklänning.
Dock fick jag inte till så bra bilder, men här kommer lite iallafall.
Jag gick till en skräddare då jag var i Thailand i December förra året för att kolla efter en fin klänning att ha till balen. Hittade denna i en tidning och de tog mina mått och efter 4 dagar var en tygrulle denna snygga balklänning! Den är gjord av äkta marinblått Thaisilke. Formsydd efter min kropp och mina mått.
Små pärlor i midjan vid de veckade tyget. Tubform med öppen rygg och rosett längst ner vid svanken.
Som sagt så är det äkta thaisilke så jag kan ju säga att den väger en hel del. Även en "scarf" till med pärlor längst ut i ändarna.
Jag kan ju säga såhär, om det är någon som ska till Thailand och ska ta studenten antingen i år eller senare, gå till en skräddare och kolla. Priset är helt otroligt!
Jag var hos King's Fashion, och om ni ser ett sådant ställe med den skylten, gå in dit. Ni blir inte missnöjda.
Man hittar aldrig äkta Thaisilke i Sverige för det jag betalade för min klänning, speciellt inte en formsydd sådan.
Längtar tills jag får använda den!

Kommentera gärna vad ni tycker! Jag har även lite beslutsångest om jag ska ha svarta klackskor eller vita.

Väldigt tacksam för åsikter!




HNA

Yes!

Jag blir så glad när jag läser det här.

Oskyldigt dömd är tillbaka med en ny säsong
I dag startar inspelningarna av Oskyldigt dömds andra säsong. Straffrättsprofessorn Markus Haglund, spelad av Mikael Persbrandt, och hans adepter som spelas av Helena af Sandeberg, Sofia Ledarp, Francisco Sobrado och Leonard Terfelt är tillbaka i TV4 i hösten 2009.



Vet inte vad jag ska säga mer än BRA BRA BRA. Jag får inte nog av såna här svenska program/serier som är bra. Och sen kan jag medge att det är ju lite Mikael Persbrandts förtjänst att jag följer serien, han är ju grym!

Nu måste jag hoppa in i duschen

HNA

Godmorgon tråkiga väder

Hej allihopa!

Sovit bra? Hoppas det. Jag själv hade svårt att somna, men det gick efter en timme eller nåt.
Men vad är det för väder? Jag trodde våren var påväg för några dagar sedan när det var så varmt och skönt ute och solen sken hela dagen.
Så var det dock inte, utan det kom mer snö. Det är okej med snö när det är snö och inte blask. Men vår och sommar får ju gärna komma nu snart.



HNA

Tips - träning

Hej allihopa!

Tänkte lägga ut ett tips innan jag går till sängs
Det är till er som är less på att vara ute och springa i snöblasket och halka, inte vill gå på gym, inte orkar åka iväg och träna, eller av någon annan anledning inte förmår er att träna.
Med en sån här smart Steptrainer kommer man en bit på vägen!
Jag har en själv och de fungerar hur bra som helst, tro mig. Det känns i hela benen, vaderna, låren och rumpan.
Smidigt att ställa framför tvn och det går att ställa in nivåer så man inte tröttar ut sig efter 1 minut.
Dvs den går att anpassa efter alla. Pris kan jag tyvärr inte skriva för jag fick min utav mamma så jag vet ärligt talat inte vad de går på i affärer. Men med tanke på hur bra de fungerar så kan jag verkligen rekommendera en!

Ett annat bra redskap för den som vill "göra-det-hemma" är ett träningsband, då syftar jag inte på springband, utan på ett band med handtag som man står på och håller i handtagen i varsin hand och kan träna biceps, triceps etc.
Ett sånt kan man köpa billigt på exempelvis ICA Maxi för 50lappen och det följer med en liten bok med olika övningar.
Jag har ett sånt och jag kan säga att de fungerar.

Och sen till er som inte äter frukost av olika anledningar, är sötsugna på dagarna, prova Kellogs Special K Red Berries och ett grovt bröd med ost på morgonen. Man klarar sig helt klart fram till lunch och man känner inte sockersug på hela dagen.
Det är en annorlunda känsla än om man bara äter 2 mackor, tro mig. Sen finns det ju folk som tror att man blir smalare om man inte äter frukost, att man lättare går ner i vikt.
FEL, snarare tvärtom. Så prova dom flingorna, dom är goda också


Nu ska jag sova, sov gott allesammans och sköt om er!

HNA

Filmer

Haha, kom att tänka på igårkväll när jag och Markus skulle kolla på film hemma hos Hilda och Pompen.
Kommer inte ihåg vem det var, men en vän till mig berättade om en film som tydligen skulle vara jättebra och rolig.
Another Gay Movie hette den. Så tänkte att vi kunde kolla på den igår.
Och ja, den var ju.. Ja vad var den? Sjuk var den, och rolig.
Ibland var det mer som man var tvungen att hålla för munnen för vissa scener var bara för mycket, haha.

En annan film som jag sett för någon dag sen är Dreamcatcher som också har sina scener som inte är alltför mysiga.
Men filmen överlag är bra. Den är en sån där typisk film som det kliar i hela kroppen när de är ute i en stuga långt ut i skogen, det är snökaos och 2 av killarna voltar med bilen, telefonerna fungerar inte där ute, och det händer massa saker. Den är värd att se på tycker jag.

Joy ride dead ahead har jag också sett för någon vecka sedan. Det är en film jag kan rekommendera! Det handlar om 3 stycken, 2 systrar och den ena av doms kille, ut på långfärd med sin bil, och den går sönder efter vägen. De stjäl, eller som de säger "lånar" en bil på någons gård och fortsätter sin färd. De har då även plockat upp en 4e kille som en av tjejerna träffat över internet. Så försvinner en kille på ett cafe och därefter händer det massa saker som de 3 måste offra och göra för att få tillbaka honom. Bit för bit försvinner kan man säga. Se den, den är bra!

Taken är också en väldigt bra film som jag verkligen kan rekommendera till er som inte har sett den ännu. Den handlar om två tjejer som ska åka utomlands och följa ett band på dess turnéer runt om i världen. När de landat med planet träffar de på en kille som de senare bestämmet träff med som de ska följas åt tillsammans med. Men han visar sig vara någon annan än de tror han är, och plötsligt står liv på spel då de blir kidnappade och föräldrarna har 48 timmar på sig att hitta dom på något vis innan de säljs.


4 filmer blev det, inte de senaste men fortfarande bra filmer. Hoppas någon är bra.


HNA

Sex and the city

"Efter två yogalektioner och en joint var Samantha redo att ge sig på Mount Everest igen"

Sarah Jessica Parker, Cynthia Nixon, Kristin Davis och Kim Cattrall gör ett suveränt jobb i tvserien och filmen Sex and the city. Det går inte att få nog av dem, man kan inte kolla sig trött på det. Och som dem höjt ribban för andra kvinnor i deras ålder, oj oj alltså. När något är bättre än Sex and the city, då ska det vara för bra för att vara sant.... ungefär.


HNA

Boring

Hej hopp
Har lugnat ner mig lite sen jag försökte mig på att göra den där filmen, det fixade ju sig tillslut.
Har gjort en design åt Bea nu också som faktiskt gick bättre än förväntat. Kolla in hennes blogg, inte bara för designen utan för läsningens skull också! :)

Lyckades få i mig en tallrik med flingor nu också för ett tag sen. Jäkla mage, det får vara kvar där än så länge iallafall.
Läre kolla upp vad det är för fel om det forstätter, det går ju inte att leva på en tallrik flingor om dagen.

Måste säga att det känns väldigt bra att veta att man inte börjar förrns 15.00 imorgon, så man får sova ut.
Är nämligen inte så trött än så slår nog igång nån film snart. Vad gör ni?

HNA

http://beatricenordin.blogg.se 

Jippie!

NU fick jag till det :) Lille vallebus!

Irriterad till tusen!

Blä vad arg jag blir när det inte går som jag vill, speciellt när det handlar om TEKNIK och DATORER! Nu har jag suttit här och gjort en film om min fasters häst i över 1 timme, blev skitnöjd, sparade och skickade till henne. Men då funkade den inte för henne. Då tänkte jag lägga ut den på youtube så hon kunde kolla där, men det gick inte heller. Och det går inte att öppna den i något filmprogram heller. JAG BLIR GALEN! Jag är säkert osmart, ointilligent ja vad som helst. Men jag verkligen hatar när sånt här inte funkar. BLÄ! Så nån teknisk kan ju gärna ropa till innan jag får nå utbrott på min kära dator.

HNA

2½ men!

Glor på 2½ men nu, haha det är såå bra!
Angelina kommer förhoppningsvis hit om ett tag med pizza, så ska vi svulla lite.Ska bli hur gott som helst för jag har bara ätit en kokt korv med bröd idag på Statoil. Jäkla mage, antagligen magkatarr. Det är inget jag rekommenderar kan jag säga.
Får även sova ut imorgon för jag börjar inte jobba förrns 15.00, hur skönt som helst! Får se vad det är för gäster imorgon, har ju lyckats hitta några knasiga människor som klagat riktigt ordentligt. Självklart kommer det en uppdatering om det imorgon när jag slutat jobbet, så får vi se om ni får något roligt att läsa :)

För övrigt så har jag tråkigt... Jättetråkigt...

HNA

i love jeansleggings!

Hej allihopa!
Måste bara säga att jag tycker Jeansleggings är hur bra som helst. Sköna, snygga och bekväma. Jag betalade 299:- för mina på Gina Tricot och jag kan ju säga att jag ångrar mig inte för 5 öre. De finns mörkt och ljust, och jag kommer nog införskaffa mig ett par mörka nästa shoppingrunda. Prova, det är värt pengarna! Enda negativa är att de är från Gina Tricot, vilket  betyder att alla har kläderna därifrån. Men man får variera lite, inte bara vara helt Gina klädd en dag, då blir man less på hur många som verkligen har kläderna från Gina. Men som sagt, dom är värd pengarna =)



 

Jeansleggings från Gina Tricot - 299:-
Örhängen från H&M - 49.50:-

HNA

Blondinbella till Gnarp, bra eller dåligt?

Sveriges mest framgångs­rika bloggare "Blondin­bella" Isabella Löwengrip gästar Gnarp för att leda en paneldebatt på Ung Tjej 2009, en hel dag med aktiviteter för unga tjejer.

På sin blogg skriver hon om resan till Gnarp att dagen till viss kommer att handla om självmord.

"- Jag har hört att antalet självmord är rätt högt i Gnarp. Det är något som berör mig väldigt mycket, det är många unga tjejer som skriver till mig och som mår dåligt. Man måste tro på sig själv och bygga upp självkänslan. Jag ska tipsa om hur man gör det, säger Isabella Löwengrip."



Jag har hört att man fick välja mellan Elin "Grynet" Ek (33år) och Blondinbella (18år) , och folket valde Blondinbella till att prata om självkänsla och självmord. För mig handlar det om livserfarenhet när det gäller ett sånt här känsligt område som självmord. Vad tycker ni?

Tips - Skinnjacka

Hej allihopa!

Första tipset kommer här, och det är om en skinnjacka som jag själv köpt. Jag har letat hur länge som helst efter den "rätta" skinnjackan som jag vill ha men har inte hittat någon, fram tills för någon dag sen då jag hittade den här ursnygga jackan. Den är köpt på Cubus för endast 499:- ! Helt otroligt. Mudd vid hals, armar och längst ner. Dragkedja på de två fickorna längst ner och knappar på de två övre. Rätt kort modell men underbart skön och lätt att röra sig i. Kan verkligen rekomendera denna, och billig är den också och det är ju aldrig fel :)



Cubus 499:-

Ny blogg

Hej allihopa!
Nu har jag startat en ny blogg så att inläggen inte ska bli lika utspridda och konstiga som de var i min förra blogg. För nu ska det nämligen bli skärpning på mig och det ska skrivas konstant om allt mellan himmel och jord, bilder ska läggas ut, tips och trix, händelser, tävlingar osv osv. Hoppas verkligen den här bloggen kommer ses som bättre för er läsare och jag ska göra mitt yttersta för att få den så bra som möjligt både för mig och för er som läser. Tipsa gärna vad ni vill ska komma med, vad som kan bli bra/bättre, vad som är kan bli sämre/mindre bra etc.

Börjar med en liten "presentation" av mig själv.
Hanna Olsson heter jag och är 17 år gammal. Född och uppväxt i Gnarp på en bondgård men bor nu i en 3a i Sundsvall (Sundsbruk) sedan Augusti 2008 med min mamma, som för tillfället är i Spanien i 3½ månad så jag bor själv under tiden. Jag pluggar sista året på Västermalms gymnasium där jag går Byggprogrammet. Jag jobbar extra på helger och vissa vardagar på McDonald's inne på Birstacity där jag trivs super och jag tycker verkligen om att jobba där. På fritiden är jag med vänner, pendlar till Gnarp då och då för min pappa bor där och släkten på hans sida. Jag spelar även handboll nere i Gnarp, och det tycker jag också är superroligt!
Ja, det var väl en snabbis om mig. Fråga gärna om det är något mer du undrar. Hoppas ni kommer tycka om min blogg :)

HNA

Välkommen till min nya blogg!

Hanna Olsson - Det är nu som livet är mitt

Hej och välkommen till min blogg! Jag heter Hanna Olsson, 20 år och bosatt söder om Hudiksvall. I den här bloggen kan du läsa om allt ifrån min vardag, jobb, skolgång, vänner, fritid, shopping, inredning och så vidare. Jag brinner för att skriva och tycker om att dela med mig av mina känslor, tankar och mina egna ord. Välkommen för att stanna! Må gott /Hanna

RSS 2.0