Dags för en uppdatering

Hallå igen!
Jag lever fortfarande, har bara blivit väldigt dålig på att uppdatera. Eller snarare, jag har ingen tid! Har inte haft den senaste tiden. Nu sitter jag iallafall i skolan, har Religionskunskap. Det är väl okej, men jag är så jäkla hungrig för jag hann inte äta frukost imorse så det kurrar bra i magen - och klockan är bara 9! Har inte lunch förrns om 2 timmar ungefär. Efter skolan ska jag städa i lägenheten efter mitt gulliga utbrott jag fick igår. Just ja, det har jag ju inte skrivit om!

Personalfesten kan jag börja med att berätta lite om. Var i lördags på Våningen i stan. Hela birstacity personal var där. Exakt hur många det var vet jag inte, men väldigt många. Det var god mat och bra underhållning. Alla fick lotter när vi kom in på festen, som de sedan drog. Den som hade en lott vann en drink åt hela företaget. Som vi på donken, vi var 21 st. Om en av oss vann så skulle alla 21 få en drink var. Och vet ni? July vid vårat bort vann! Jippie säger jag bara. Den sista lotten de drog vann hon på. Månades medarbetare, haha ;) Jag kom hem vid 12 någon gång, la mig och sov för att upp vid 10 dagen efter och åka och jobba vid 12. På söndagsmorgon började det roliga...

Väckarklockan ringde vid 10, gjorde den där klassiska "men jag kan ligga och dra mig i 10 minuter, jag kommer ju endå inte somna för jag är ju pigg..". Säkert, somnade om och vaknade av att telefonen ringde 11.05. Enda bussen till birsta skulle gå 11.18, och det tar 8-9 minuter att gå ner till bussen. Men då kom jag på att jag kunde gå till birsta, för det var endå så fint väder ute och det skulle vara skönt. Speciellt nu när jag börjat promenera en hel del. Iallafall, upp som ett skott och började leta kläder. När jag sedan ska gå ut i hallen upptäcker jag att jag är inlåst i mitt eget rum. Det fanns inget handtag på insidan av dörren, och den var helt stängd! Lite panik, började söka i hela rummet efter något att få upp dörren med, utan resultat. Dock efter 10-15 minuters sökande hittade jag en matkniv underligt nog, så jag kom ut ur rummet. Men då hade en kvart gått åt skogen i onödan = mindre tid att göra mig iordning och hinna gå till jobbet. Jag bytte om i bilen som jag fick skjuts med, smidigt och bra. Kom bara 1 minut för sent och det är jag väldigt stolt över, haha!

Nu måste jag göra lite arbete, uppdaterar senare idag, och då kommer det Spanienbilder! :)

/HANNA

Home sweet home!

Ja nu är jag hemma, och det var grymt skönt att kliva innanför dörren tyckte jag. Enda tills jag insåg att jag hade hela världen utspridd på tusen ställen som det kändes som. Vi stannade nämligen först hemma hos Jon och Linda så de fick hoppa ur, sen skjutsade Elin hem mig. När jag kom hem insåg jag att jag glömt jackan, väska, pass och kamera hos Jon och Linda. Kul det kändes. Ännu roligare blev det när jag insåg att jag glömt pinkoden till telefonen som jag lämnat hemma (avstängd) medans jag var borta. Så när jag bestämde mig för att ta moppen upp till dem för att hämta grejerna så hittar jag inte nyckeln, och inte mopeden heller för den delen. Pappa har gömt den någonstans på gården medans jag var borta så jag måste väl ut leta antar jag. Så nu måste jag väl tigga skjuts till Hudik så jag kan få min pinkod eftersom jag väntar en hel del viktiga samtal och har missat för många också antar jag. Rolit det känns, som en liten tattarunge. Ne usch, en egen lägenhet ska jag skaffa inom kort. Vägrar bo på 70 ställen och ha grejer utspridda överallt, USCH!

Blev ett rätt negativt inlägg, förlåt för det. Det kommer ett finare så fort jag tiggt skjuts till min kamera så jag kan ladda upp lite bilder så ni får se på vår underbara vecka i Spanien! :)

TRÅKIGT VÄDER I SPANIEN..

Hallo!
Dags för en uppdatering idag, det spöregnar nämligen ute så idag blir det en inne dag tills det slutar. Vart utgång i fredags, så jäkla roligt! Vandrade runt på en gata med massa barer och fick "free shots" papper vart man än gick. Sen vad de innehöll är väl en annan fråga. En smakade nyponsoppa exempelvis. Igår blev det lugnt, solade lite och så. Blev en lugn kväll.

Idag blir det väl att packa ihop lite eftersom vi åker hem imorgon. Kanske ut något om det slutar regna.

Ha de gött!

Spanien dag 1

Hallå sweeties!

Förlåt för kass uppdatering, men har helt enkelt inte haft tid förrns nu. Men nu är jag iallafall i Spanien och det är så underbart varmt, skönt, fint och ja, allt! Har legat och slöat på stranden halva dagen, gått runt överallt, gått på marknad, åkt karuseller osv. Vi bor nämligen ca 100m från havet, och innan havet är det en liten marknad med karuseller och stånd med massa saker. Rakt över gatan har vi ca 4 matställen, en liten affär, knivaffär. Hah! Ja det är kanon här allafall. Får se hur mycket jag kan uppdatera när jag är här.

Hoppas ni har det bra allesammans, kommer hem nästa måndag.

Puss ciao!

Lång och rolig dag

Idag var ju stora dagen då jag skulle följa med till Stockholm (Uppsala) med Y-buss. Åkte 8.30 och kom hem någon gång mellan 5-6. Och det gick hur bra som helst! Sussi och Simone var så snälla så det var så roligt att jobba med dom idag. Jag pratade tillochmed i mikrofonen så nu är det "värsta" över. Det enda jag kan komma på som ska kunna vara värre är om jag skulle råka hälla ut kaffe på någon. Peppar peppar ta i trä. Det får verkligen inte hända. Så det blir mer jobb när jag kommer hem från Spanien - and it feels great!

Skärtorsdag idag, vaknade hos Hilda och Pompen av ungarnas underbara bråk om vem som skulle ha påskkläderna. Ena barnet hade nämligen råkat glömt ett förkläde ute på studsmattan över natten så det gick inte att använda. Givetvis blev det bråk och grin, men det löste sig tillslut så både Lina och Lucas fick vara lite påskiga.



Ikväll ska jag umgås med folk i Gnarp. Men först ska jag åka och ta in alla hästar så fort jag fått i mig lite mat och tagit det lugnt ett tag. Sedan blir det raka vägen till duschen och sedan iväg till folket som jag ska umgås med. Hoppas på en trevlig och lugn kväll för jag är rätt trött nu. Imorgon vet jag faktiskt inte vad jag ska göra, eller vad jag vill göra. Känner mig inte speciellt sugen på att sitta på en sjö i blask och kyla och inte få nån fisk. Om jag inte kollat fel på alla mina scheman så ska jag ha sovmorgon imorgon, fy sjutton vad underbart! Och ja, "alla mina scheman", jag MÅSTE köpa en agenda!

Vi får se när nästa inlägg kommer från mig, för nu ska det packas, och jobbas hela helgen.
Ha nu en bra kväll allesammans och var rädda om er imorgon.
Puss och kram!

Min första

Skada på Donken! Den lyckades jag med igår när jag fick lite närkontakt med pommes frites korgarna precis när jag lyft upp en ur fritösoljan. Fick ett fint märke på vänstra armen. Det var riktigt skönt och det sved ingenting alls om någon undrar. Jo, det gjorde det. Men någon gång ska vara den första, och nu är jag ju Donkenmärkt också, haha!



Åh nu har jag problem!
Som jag nämnt i tidigare inlägg ska jag åka till Stockholm imorgon med Y-buss. Och till det måste jag köpa en vit skjorta och ett par svarta "kontorsbrallor". Jag har ju glömt mitt bankomatkort hos Veronika som jag också nämnt tidigare, och idag fick jag veta att Veronikas mamma råkat tvätta det i tvättmaskinen! Så jag vänder mig till Erica som lovat att jag skulle få låna en skjorta av henne, och nu för en stund sedan så upptäcker hon att hon inte har den i Sundsvall utan hos hennes mamma i Bergsjö någonstans. Så jag frågar Bea om hon kan fråga hennes syster som jobbar som servitris, och hon hade bara svarta. Så här sitter jag nu och är less men samtidigt vill jag bara garva för hur tokigt allt har blivit. Snacka om otur, inte bara för mig utan även för Veronikas mamma som råkade tvätta bankomatkortet och för Erica. Det är bara att hålla tummarna för att jag får tag i någon.
Känner lite att jag får sätta mig på navet och spela gitarr och tigga lite pengar, så desperat känner jag mig nu. Haha!


 

Stress och fullt upp som aldrig förr!

Nu har jag för mycket att göra. Igårkväll hade jag kväll i stallet efter att jag gått i skolan och jobbat efter det. Somnade vid 11 halv 12 ungefär. Idag hade jag morgon i stallet, släppte ut alla hästarna, mockade och red på Ramona. Nu ska jag få lite mat i magen hos Hilda och Pompen, sedan ska jag hem och duscha, tvätta (om jag hinner), ge hästarna lunch och åka till Sundsvall vid 1 och börjar jobba vid 4 så tänkte försöka hinna sola lite solarium innan jag börjar. Hoppas även på att jag hinner köpa ett par byxor tills imorgon också. Efter jobbet blir det ner till Gnarp, tvätta och packa till Spanien. Imorgon ska jag åka till Stockholm halv 9 och kommer hem vid 5, då blir det stallet och göra iordning, rida och ta in hästarna på kvällen.
Fredag, långfredag. Ja ni, dit har jag inte planerat ännu. Men nu väntar maten, ha en trevlig fortsatt dag och ta hand om er!




Här har ni en "dagens låt" bara för att den är så lugn och skön =)

Bra jobbat Hanna...

Det är sånt här man bara älskar. När man måste köpa något, som jag nu måste köpa en almanacka "agenda" eller vad jag ska kalla det. Ett par byxor tills på torsdag när jag ska åka med Y-buss till Stockholm för då kan man inte direkt ha jeans eller leggings. Kontorsbrallor, som jag kallar dom. Och eftersom jag jobbar idag tänkte jag vara så smart att köpa ett par såna + agendan i samma veva när jag endå är i Birsta huset. Men vet ni vad? Mitt bankomatkort är hemma hos Veronika i en jacka som jag lånade när vi två åkte moped till stallet för några dagar sen. Vi var bara tvungna att ta en liten tur på den, "gamla minnen". Konstigt det kändes nu precis att vi båda tar körkort iår. Iallafall så letade jag och letade och letade men hittade det inte. Så när jag vaknar idag så har jag fått ett sms av Veronika där det står att det ligger hemma hos henne. GREAT!

En annan "bra" sak jag brukar lyckas med för jämnan är att vakna, få panik, kolla klockan och skulle vilja börja gråta när jag ser att jag sovit över. Som idag vaknade jag, såg att det var för ljust ute för att jag ska ha vaknat rätt tid, letar fram telefonen och kollar på klockan och ser : 07:06. NEEEEJ! tänkte jag, men sedan kom jag på att det snarare skulle vara JAAA, eftersom jag ska åka med 9bussen idag. Fast nus itter jag här och har väldigt tråkigt eftersom jag är klar med allt, och väntar bara på att klockan ska ticka vidare så vi kan åka nån gång..
Haha appropå sova över så minns jag en vecka för ett bra tag sedan som jag sov över varje dag på. 3 av dom dagarna vaknade jag vid 11-12. Det är väl rätt stadigt när man börjar vid halv 9? Skulle inte tro det, och jag hade inte världens lyckligaste lärare den veckan heller.


Det var ju studentkryssning i helgen som ett gäng ifrån bygg åkte med på. Vi andra i klassen som var hemma visste att det skulle bli MYCKET alkohol och lite sömn, och antagligen att halva gänget skulle vara borta på måndagsmorgon. Så sant som det är sagt. Vi var 3 stycken i klassen på måndag. (iof är vi bara 6 stycken i klassen men just igår hade de 3 behövts bättre än någonsin..) För er som inte vet så går jag på byggprogrammet inriktning mureri. Och i våran lektionshall så finns det en ränna på typ 10 meter (ca) där man spolar ner iprincip allt när man rengör golven. Det brukar ligga allt mellan spikar, snusar, gammalt murbruk och annat mysigt. Vi har även en murbruksmaskin som för tillfället är trasig + att det inte finns nå bruk kvar. Så igår fick jag, Malin och Marcus tömma den där rännan. Marcus som har brutit nyckelbenet och min rygg som låser sig om vartannat. Jag vet 3 stycken som kommer få jobba järnet när de är "friska" igen och mår bra. Men huvudsaken dom hade roligt säger jag! :)

Nu ska jag plugga lite. Det blev lite av den där:
"Om jag sover nu så kliver jag upp extra tidigt imorgon så hinner jag plugga innan och på bussen"
Ha en bra dag allesammans!

Måndagskväll och jag BORDE plugga

Jaha, och nu är klockan helt plötsligt 20.47?! Nyss var den 5? Usch tiden går för fort. Alldeles för fort ibland. Speciellt när man måste plugga inför prov imorgon, men man tänker alltid.
"Jag tar det snart", "Jag hinner sen ikväll" etc.
 För många ursäkter helt enkelt. Ska ta tag i det nu iallafall innan jag blir alldeles för trött. För då kommer det bli den hära:
"Om jag lägger mig nu och kliver upp extra tidigt hinner jag plugga både på morgonen och på bussen till skolan"
Fy på mig hur resultatet kommer bli på ekonomiprovet. Bara att hålla tummarna på att det slutar liiite bra iallafall.

Morgondagen ser ut som såhär:
- Skola 10.10-13.25. (Samhällskunskap/Svenska B)
- Jobba 15.00-19.00 på Donken
Förhoppningsvis hinner jag med tåget till Gnarp vid 8.


På torsdag blir det att åka till Stockholm med Y-buss och en tjej som heter Sussie som ska visa mig lite mer hur allt går till på bussarna. Ska bli skitroligt tycker jag!

Förresten har jag plingat lite på gitarren idag också, nu kan jag snart Juni Juli Augusti med Gyllene tider, den ni ;)

Sov gott och sköt om er!

Lustigt

Nu har jag kommit ifrån stallet för ett tag sen. Har hunnit fått i mig lite "glöhöpper" också som Milla kom hit och bjöd på, nybakade, mums! Var med Tove i stallet idag, samt Ida och Lina. Var ut en sväng på Ramona och skrittade nu när hon stått i 3 dagar, helt crazy var hon, minst sagt. Det är så lustigt, för det har kommit en ny liten shettis till stallet som hela tiden rymmer in till Ramonas hage, och sedan hoppar de 2 in i nästa hage etc. De kan helt enkelt inte vara ifrån varandra. Och det roligaste av allt är att den nya shettisen är en exakt kopia av Ramona - fast bak och fram. Alltså, Ramona har svart huvud och blir vitare mot rumpan. Shettisen (som ni ser på bilden) är tvärtom, vit på huvudet och mörkare bakåt. Det är så roligt att se på måste jag säga. Och när jag skrittade ut på Ramona var hon uppspelt hela tiden och kollade bakåt ungefär som för att kolla om shettisen var med. Och när jag gick från stallet blev shettisen galen och stegrade inne i boxen. Ja vad ska man säga, de har funnit varandra. Haha!




Här står de och mumsar av samma lunchhö som Ramona vanligtvis håller sig för sig själv



Lina och Oscar ute och springer :)


Min finaste Ramona

Spännande söndag

Nu har jag ont i fingrarna när jag suttit och plingat på min nya gitarr som jag köpte igår i Birsta. Innan jag köpte den kunde jag ungefär 4 ackord, ja jag vet, väldigt bra. Men nu kan jag måånga fler faktiskt. Det är roligt att spela så jag är väldigt glad över att jag köpte den.

Men det var inte det jag menade med rubriken "spännande söndag". Utan det som är spännande är att jag ska åka med Lia på Ybussar idag klockan 4 när hon jobbar. Hon jobbar med försäljningen på bussen med fika, smörgåsar etc. Lia är en gammal familjevän som jag ringde igår och frågade om hon hade något jobb till mig eftersom jag snart tar studenten. Och som jag skrivit förut så har jag lite panik över det där.
"Men du har väl redan jobb på Donken?" tänker nog ni nu. Ja det har jag, extrajobb. Dvs vissa helger och någon dag efter skolan. Och där trivs jag jättebra och hoppas att jag får fortsätta där i sommar också, men då blir det ca 20 timmar i veckan (halvtid) och eftersom jag tar studenten som sagt var är det slut på studiebidrag etc så man måste jobba ihop pengarna själv. Därför kollar jag efter fler jobb. Om en timme ungefär åker jag till min faster Hilda så ska jag låna lite kläder av henne och förhoppningsvis hjälper hon mig att fixa till en fin och bra frisyr. Har nyss gjort hårinpackning när jag duschade också. Jag hoppas att det går bra idag för det känns som något som skulle passa mig. Men vi får se, klockan 4 åker jag iallafall och kommer tillbaka vid halv 9 tiden ungefär. Önska mig lycka till kanske? :)

Hänsynslösa människor! ÅH!

Måste bara skriva det här inlägget för jag blev helt TOKIG igår när jag var ute och red!

Jag hade ridit i ungefär en timme och det var ca 100 meter kvar till stallet, i en kurva med en liten nerförsbacke framför mig. Jag hade hoppat av Ramona och gått bredvid henne en bra bit bara för att hon skulle få slappna av och gå "fritt". Så precis i den där kurvan (jag går efter en landsväg) så ser jag att det kommer en bil framifrån och samtidigt hör jag att det kommer en bil bakifrån så jag flyttar henne extra mycket mot höger sida för att försäkra mig om att varken vi eller bilarna kommer till skada eftersom de kommer i rätt hög fart. Ramona är trafiksäker - men inte om bilen har släp! Och bilen som kom bakifrån hade hästtransport och den körde bara på, saktade inte ner överhuvudtaget så bilen som kom framifrån fick veja undan in på en liten gårdsplan och Ramona får panik och trampar rakt ner i diket (som var väldigt ljupt) och hon går omkull rejält. Tror ni bilen med hästtransport stannar och frågar hur det gick? Nej nej, hon körd bara förbi, kollade inte ens på mig. Så jävla respektlöst så det finns fan inte! Usch vad less jag blir. När jag sedan kom in i stallet hade jag lagt märke till att hon inte var halt, men jag fick inte röra höger bakben. Hon blödde inte och jag kunde inte se något sår, men eftersom jag inte fick känna kan jag inte säga att jag är 100% säker.

Om man googlar kan man hitta följande på olika hemsidor gällande hästar i trafiken, rättigheter etc. Jag skriver bara med vad som gäller för bilar när man är ute efter vägarna med häst. Vill ni läsa mer om regler gällande detta kan ni gå in på deras hemsidor.

Svenska ridsportförbundet:

Som bilist bör du tänka på att:
  • Sakta in i god tid. De flesta hästar är orädda för bilar, men det kan ju även hända att hästen blir skrämd av något annat och hoppar till.
  • Lämna betryggande avstånd i sidled när du passerar hästen, extra viktigt vid blött eller halt väglag.
  • Hästar tycker ofta att oljud och skrammel är läskigt, så har man last eller släp av något slag bör man vara extra försiktig. Om du stannar bilen och låter hästen gå förbi, vänta med att starta motorn tills det att hästen passerat ordentligt. Ett plötsligt ljud skrämmer ofta mer än ett kontinuerligt. Tryckluftsbromsar eller signalhorn bakom hästen hör till sådan som kan vara förödande.
  • Ge akt på om ryttaren ger tecken till dig som bilförare om att t ex sakta in eller stanna.


  • Agria Djurförsäkring:

    Andra förare av fordon, som t.ex. bil- eller motorcykelförare, har att vara särskilt aktsamma när de möter ett ridekipage i trafik. De har en skyldighet vid omkörning att försäkra sig om att såväl häst och ryttare upptäcker dem. För att uppmärksamma hästekipaget på omkörning bör man då inte använda sig av signalhorn eller andra höga ljudsignaler om kan göra hästen orolig.



    Jag hoppas verkligen inte för deras skull att Ramona blev skadad när jag kommer dit senare.

    Hänsynslösa människor, USCH!

    Hur mycket jag än försöker går det inte att vrida bilden heller.

    Min finaste Ramona

    Feber och något annat konstigt?

    Jag har feber, och det suger för jag har verkligen inte tid att vara sjuk. Skulle egentligen jobba idag men var tvungen att be någon annan göra det. Bokade därimot ett pass på lördag så det jämnar ut sig lite. Hatar att måsta säga nej eller, som det känns för mig, skylla bort det på något trots att jag faktiskt är sjuk. Hoppas iallafall att det löser sig där och att någon kan jobba åt mig. Det är något annat "fel" på mig också känns det som, drack ett glas o'boy och blev illamående direkt och kändes som jag skulle spy. Likadant var det igårkväll också. Trevligt och mysigt menar jag.

    Ne nu ska jag slå igång en film och njuta av min "lediga" dag. Usch..

    Hanna Olsson - Det är nu som livet är mitt

    Hej och välkommen till min blogg! Jag heter Hanna Olsson, 20 år och bosatt söder om Hudiksvall. I den här bloggen kan du läsa om allt ifrån min vardag, jobb, skolgång, vänner, fritid, shopping, inredning och så vidare. Jag brinner för att skriva och tycker om att dela med mig av mina känslor, tankar och mina egna ord. Välkommen för att stanna! Må gott /Hanna

    RSS 2.0