merry x-mas

Vill önska alla en riktigt GOD JUL! Hoppas att dagen blir bra för alla, kom ihåg att ta hand om varandra.

donkeyboy

Godmorgon i kylan, -19 står mätaren på hos mig för att vara exakt. Hos dig? Idag ska jag jobba 11.30-20.30, så det kommer bli ungefär lika tyst här som igår. Känner mig lite slumrig idag, somnade vid halv 4 inatt ungefär. Fråga mig inte varför, för jag vet inte själv. Trots att jag jobbade hela dagen igår och kom hem vid halv 11 så var jag inte ett dugg trött. Tänkte att lite träning skulle göra susen, det spelade ingen roll hur mycket jag höll igång så blev jag aldrig trött. Slog då igång en film som man brukar kunna somna till, iallafall. Extremt dåligt val gjorde jag om man vill bli trött och somna, New Moon. Egentligen får jag skylla mig själv. Men det är bara att ta tjuren i hornen och jobba på idag, så trött är jag inte.

Det spelas en låt på jobbet med jämna mellanrum som jag inte kunnat sätta fingret på vilken det är. Efter mycket sökande hit och dit har jag äntligen hittat den. Donkeyboy - Ambitions.
Vad ska du göra idag?

cinema

Godkväll, nu har jag äntligen kommit hem från jobbet. Det har gått kanon att jobba och det var inte alls så mycket folk som jag trodde att det skulle vara. Vilket är väldigt skönt. Men det kommer väl, peppar peppar..

Tänkte tipsa om en liten sak ikväll. För många är det kanske inte någon överraskning, men jag drar det endå. Bioklubben på sf.se får tummen upp! Det är ju hur smart som helst för oss som går på bio med jämna mellanrum. Sedan juli månad har jag sett bla dessa filmer på bio:

- Harry Potter och halvblodsprinsen
- Inglorius bastards
- Flickan som lekte med elden
- Beck - I stormens öga
- 2012
- Luftslottet som sprängdes
- Surrogates
- Sommaren med Göran
- Twilight + New Moon night
- New Moon

Detta är några av de jag sett, och nu till det konstigaste av allt. Jag har inte varit medlem i bioklubben förrns nu när jag gick med för någon vecka sedan. Man samlar enkelt poäng som ger en exempelvis popcorn + läsk menyer, exklusiva förhandsvisningar osv. Det går att läsa mer om detta på sf.se!

Nästa film som jag ska se är Avatar. Någon som sett den? Den drog ju in 1.7 miljarder på premiärhelgen. Filmen kostade 2 miljarder att göra. Ja ni förstår alltså att de fick tillbaka pengarna de la ut, på en ynka helg. WOW!

Vilken/vilka filmer har du sett iår?

uhh

Ser det ut som att jag vill gå ut och skotta bort all snö från bilen? Undra hur lång tid det kommer ta att ens ta sig in genom dörren utan att få all snö i bilen. Men det måste göras och jag är den straffade.
Så nu blir det jobb mellan 13-22 och jag känner på mig att det kommer vara massvis med folk idag, rätt självklart eftersom det bara är 3 dagar kvar till julafton och alla kommer vara som galna efter julklappar. Varför väntar vi svenskar med julklapparna till sista sekund? Bra jävla fråga..

Ha en fortsatt trevlig dag, tänk på mig i julstressen!

so do you?

Godmorgon!

Det var inte med lättnad jag drog upp persiennerna för en stund sedan för att mötas av snön. Tur att jag bor på högsta våningen för fortsätter snön ösa ner såhär, så kommer nedersta våningen ha snön upp till fönstrena om inte högre. Såhär ser min fönsterbräda ut, och lite av parkeringen utanför fönstret. Jag är inte ett dugg sugen på att gå ut i detta? Mina uggs är inte tillräckligt höga heller... Hur mycket snö är det hos dig?







you can do it at home

Har känt mig väldigt rastlös ikväll och kom på att jag varken tränat idag eller igår, så tog tag i saken ikväll som jag tänkte dela med mig av här. Kanske du känner att du vill träna hemma eller inte kommer iväg till gymmet helt enkelt. Tja, se det som ni vill men här kommer lite tips där jag även använt redskap.

1. Trampmaskin:
Visst ser min stol skön ut? Det är den, dyr var den också. Dock fick den inte vara med på ett tag ikväll, utan istället tog jag fram min lättanvända trampmaskin som gör susen. Man kan själv välja vilket motstånd vilket gör att den passar vem som helst. Om man är riktigt fiffig kan man även träna armarna. Har man inte några hantlar eller andra handredskap kan man ta en petflaska och fylla med vatten eller sand. Det gäller att använda fantasin och faktiskt lyckas man komma på massor med saker när man väl
börjat!


2. Handredskap:
Som sagt, handredskap, hantlar eller fyllda petflaskor samtidigt som man står på trampmaskinen gör nytta.

3. Gummiband:
Jag använder mig även av gummiband som man med hjälp av kan träna både armar och benen på olika sätt, ståendes, på knä och sittandes. Hur smart och bra som helst.

Armhävningar och situps (även snea) kan kännas rätt självklart men drar även upp de två. 



4. Pilates:
Vem vill inte ha snygg mage och rumpa? Pilates är en jättebra träningsform som fokuserar mycket på balans och styrka, core. Här är en video jag brukar träna till.
 

you're automatic

Tummen upp för ståsolarium säger jag, är det något som funkar så är det just dessa. Det första jag möts av när jag kommer dit utanför solariumet är en skylt : Nya lysrör, sola försiktigt! Oh yes, jag kan säga att det kändes att det var nya lysrör och förhoppningsvis syns det också snart.

När jag och mamma kom hem hade hon köpt julsaker till mig. Bland annat en liten svart gran, och till det glitter och små röda paket. Jag fick även en julstjärna som nu hänger så fint i fönstret. Nu börjar det kännas lite mer jul, och snön fortsätter att vräka ner utanför fönstret. Det ryktas om att det ska fortsätta snöa i flera dagar framåt, och att det kommer komma mellan 50-100 cm, upp till 1 meter. Det är helt sjukt. Så mycket snö behöver vi väl endå inte? Inte utanför huset, men i slalombackarna får det gärna komma hur mycket som helst.

 

brown-skinned christmas

Kan någon tala om för mig om det finns något tråkigare än att diska? Någon, något? Nä, tänkte väl det.. Det ska vara något storslaget om det ska kunna slå diskning. Men nu är det färdigt och jag ska ta och byta lite kläder och bege mig ner på stan och hämta mamma som kommer med tåget om en timme. Ska bli roligt att se hur mycket snö det är på bilen, hur lång tid det kommer ta att skrapa rutor, hur arg jag kommer bli, om jag kommer skrika, kanske sparka på bilen? Det är frustrerande med is på rutorna när det vägrar försvinna. Kan någon uppfinna en riktigt bra isskrapa?

Under tiden jag väntar på mammsi ska jag åka och sola lite. Är onekligen blekare än blekast så jag snart smälter in med snön som så fint pryder våra gator (och bilar....). Satsar på att bli lite brunare åtminstone innan jul, så det får bli några besök innan julafton. Därefter regelbundna besök i solariumet fram tills juni månad, när jag ska till London. 180 dagar, fan vad långt det är kvar..

 

waiting for you to come and save me

Inleder inlägget med ett stort grattis till Emilia gumman som fyller 18 år idag! Hoppas att din dag varit kanonbra, äntligen är du myndig vännen.

Jahapp, igår blev det en impuls-utgång, vilket jag gillar. Impulssaker är ju hur goa som helst, oftast, och igår blev det tillsammans med Hanna, Amanda och Amanda. Vilket betyder att vi var två Hannor och två Amandor. Det blev lite att förklara för de fullisar vi träffade igår, och innan de förstod.. Dubbelt upp av det bästa liksom, vad mer kan man begära? Jag hade iallafall trevligt, dock nykter på grund av min fortfarande krångliga mage som inte vill ge med sig. Och ja jag vet att jag borde gå till en doktor, men ärlig som jag är så törs jag inte. Jag ska göra det, någon gång. När? Tja, det återstår att se. Jag gillar att vara nykter, eller jag har inget emot det iallafall. Det går ju faktiskt att ha roligt endå.

Tänk att det bara är 4 ynka dagar till jul. För 1 år sedan befann jag mig i solen, värmen, älskade Thailand. Jag missade helt enkelt hela "före-julen-stöket" eftersom jag kom hem den 23e. Iår när jag är hemma, tja det har inte blivit mer julpynt, pyssel och bak trots det. Jag har bakat pepparkakor ioförsig. Men jag känner att jag vill baka mycket mer, lussekatter, och julpynta. Undra egentligen varför man önskar så mycket, men det aldrig blir av? Bra jävla fråga.

Så, vad önskas till jul då? Jag har knåpat ihop en liten del av mina önskisar denna jul.

Tips:
* Presentkort:
Enkelt, roligt, självständigt. Att få presentkort är helt suveränt. Har man dålig fantasi kan man ge bort ett sådant, för vem säger nej till en extra slant och man får välja och vraka själv?




Something new

Jahapp, då sitter man i en tyst lägenhet alldeles själv. Okej jag ljög, jag lyssnar på musik, men mamma har åkt iväg och blir nog borta någon/några dagar vilket betyder att Hanna har ansvar, måste ta hand om disk, laga mat och allt sånt där jobbigt som är en stor anledning till varför man inte flyttar hemifrån. Vi, jag och mamma, har nu bott här i ungefär 1 år och 5 månader och gott folk, jag kan fortfarande räkna på mina två händer de gånger jag diskat sedan vi flyttade hit. Rättvist? Kanske inte.. But hey, that's life! Jag ska också växa upp någon gång och ta tag i det stora "jag-måste-också-diska" steget i mitt liv, någon gång sa jag...

Förresten så färgade jag håret igår eftersom jag fått hårförlängning. Så nu är det mörkt med väldigt stark betoning på ordet mörkt. Det känns.. okej. Det är snyggt när förlängningen är isatt, utan känns det för mörkt för mig. Fast så känns det kanske bara i början, som vanligt när man färgar håret mörkt.


Men det var då ett jävla tjat...

Om Eriks flickvän. Det skapas grupper på facebook, det skrivs i tidningarna, ja vad görs inte gällande detta. Jag ser inte vad som var fel med att hon stod på scenen. Hennes pojkvän vann IDOL? Tänk er själv, om er pojkvän skulle vinna hela idol, om han står och sjunger TILL dig, rakt in i dina ögon, på scenen, inför HELA Sverige?
"Hon försöker bara visa att han tillhör HENNE!", vad är det för skitsnack?
"Stal flickvännen showen?"
Egentligen skulle jag vilja kopiera in Katrin Zytomierska's blogginlägg här, för om jag skulle försöka skriva själv skulle det bra likna nåt jäkla wannabeinlägg. Läs här, och sluta tjata om det.

TACK Katrin!

schimpansattack

När jag loggade in på msn nu och "Today" kom upp var detta det första jag såg.
Shimpansattack. Se bara hur hon ser ut när hon vågade visa sitt ansikte för världen, 10 månader efter attacken, i Oprah Winfrey's show!

Se filmen här

deprimerande

..väder! Klockan är halv 3 och det börjar redan mörkna ute och det känns förjävligt. Om det inte kan finnas snö på backen behöver vi inte ha vintertid heller tycker jag. Då kan vi hellre ha sommar året runt.
Sitter i Böle nu hos broder. Har sovit här två nätter nu, men idag blir det hemfärd för imorgon väntar jobb igen. Det känns också lite deprimerande, men jag tror att även det beror på vädret. Det tar verkligen all lust ur en och ersätter det med tomhet ungefär. När jag haft tråkigt eller bara varit allmänt deprimerad har jag läst de senaste dagarna, böckerna i Twilight-saga såklart. Men nu har det lidit mot sitt slut, för igår läste jag klart sista boken. Jag blev förbannad över att det inte fanns mer text på sista sidan. De 554 sidorna mina ögon och min kropp varit helt slukad i sedan igår känns för lite och jag var sur ett tag efter att jag insett att boken var slut. Fast å andra sidan, det kunde inte slutat på något annat sätt. Eller hur jag ska formulera mig, det hade nog inte kunnat funnits en fortsättning av den underbara sagan, deprimerande, återigen...
Jag längtar bara till London. Lusten att skriva en egen bok har självklart dykt upp i mitt huvud igen. Det kanske inte vore omöjligt, så länge jag läser något jag är helt såld i? Inspirationen är nästan magisk när jag läser Twilight-saga. Jag var inne på detta i somras, och tog kontakt med författare som hjälpte mig lite på vägen. Den ena sade att hon behövde planera sin bok i 6 månader, innan hon började skriva. Den andra sade att det var livserfarenhet som krävdes, och menade på att jag var för ung. När jag går igenom alla böcker som blivit storslagna och älskade över hela världen känner jag att, vad finns det att skriva om, som inte redan är upptaget? Det minskar lusten att skriva, och det kanske är livserfarenhet som krävs, vad vet jag?

London.. Är det inte juni snart? 192 dagar tills kursen börjar. Undra när jag ska åka? Undra när jag kommer hem? Jag längtar som en tok efter att åka. Alla dessa dagliga rutiner känns så tråkiga och det suger verkligen lusten ur en att vilja engagera sig. Vart är solen? Vart är värmen? Vart är glädjen? Jag hittar den ingenstans. Nåväl, jag skulle kunna sitta här och skriva flera tusen ord och meningar till om negativa saker som befinner sig i mitt huvud, men jag tänker inte göra det. Varför? Ja, hur trevligt skulle det vara? Ta dig i kragen istället flicka lilla. Jag befinner mig faktiskt i ett hus där ett födelsedagsbarn bor, grattis Linda!
Den enda solstrålen jag lyckas hitta i detta väder av tjock dimma, är Andrea, faster lilla raring. Du får lysa upp min blogg och min dag.

Gissa vad?

Ja, gissa vad! Jag åker till London i juni och ska gå bartenderutbildning! Det är helt sjukt, och jag har nog inte fattat det riktigt än. Det känns så overkligt att jag ska åka dit alldeles själv, flyga själv och vara 100% självständig för första gången i mitt liv. Okej, hoppas ni inte misstolkar detta för självständig är jag endå, men att flyga till ett annat land och bo där i 1 månad till att börja med, det är där det ligger. Längtar tills jag ska boka flygbiljett. Något som är bra är att min syster också kommer att vara i London då, och befinna sig ungefär en kvart ifrån mig så det är lite häftigt och bra. Längtar som en, ja jag vet inte vad! Vill åka nuuuuu!

Lite negativt i detta inlägg kan jag dra lite snabbt, har varken orken eller lusten att sitta vid en dator, trots att jag vet mycket väl att när jag går ifrån den så kommer jag inte ha ett skit att göra förutom att pilla navelludd och stirra upp i taket ungefär. Skämt å sido, både min dator och telefon är trasig, jippie. Så sitter just nu vid mammas pärla och skriver dessa rader. Faktum är att detta blir sista meningen, för nu ska jag försvinna och få lite mer Twilight feber genom att läsa 3e boken, mums! Tänk om jag träffar självaste Edward i London, vem vet liksom? Coolt. Verkligen. Ballt. Häftigt. Okej, jag har ljugit för er nu. Detta blir sista meningen, inte den jag sa nyss ;)

Hanna Olsson - Det är nu som livet är mitt

Hej och välkommen till min blogg! Jag heter Hanna Olsson, 20 år och bosatt söder om Hudiksvall. I den här bloggen kan du läsa om allt ifrån min vardag, jobb, skolgång, vänner, fritid, shopping, inredning och så vidare. Jag brinner för att skriva och tycker om att dela med mig av mina känslor, tankar och mina egna ord. Välkommen för att stanna! Må gott /Hanna

RSS 2.0