HUR GÖR MAN?

Alltså jag får sådan inspiration när jag läser andra boken i Twilight-serien. Jag vet inte alls vad jag vill göra med mitt liv, vad jag vill jobba med, bo, ja allt. Men jag vill göra något som är jag, och jag vill göra något stort. Lyckas göra något stort, men vad? Jag har funderat och sökt på olika skolor som bartender, stylist och sådana skolor man drömmer sig bort i när man läser om. Men jag har fått inspiration till något helt annat - att skriva. Men vad? All inspiration jag fått senaste veckorna har vart tack vare boken, men hur fortsätter man? Och hur börjar man? Hur kan man skriva något bra, som folk vill läsa? Jag vill kunna skriva som Stephanie Meyer, hon skriver så bra så man kommer på sig själv när man inser att man tjuvkikar några rader neråt så fort det blir spännande läsning. Men hur gör man för att lyckas? Vad vill folk läsa om? Och hur ska man kunna "amatörskriva" utan att det ska likna något som redan finns att läsa? Vad behöver man? Behöver man något speciellt? Någon utbildning inom skrivande? Jag vet inte, men jag vet att jag vill, vill kunna. Måste man veta "hur man ska göra" om man vet att man vill? Om man är så säker på att man vill något så mycket, vad stoppar då? Det enda som kan stoppa är väl om fantasin slutar, men när fantasin slutar, då är det något allvarligt fel.. Jag ska iallafall försöka, jag vet inte vad den ska handla om, men jag ska lyckas även om det kommer att ta tid. Jag vill ha något gjort av mig själv - i mina händer - i andras händer. Det vore nog den ultimata lyckan, om andra skulle tycka om vad lyckats fått ner på blad i en bok.

Risken är väl att man går ut för mycket utanför gränserna. Hur lyckas man, så som Stephanie Meyer lyckas, att få ner så många känslor, så många händelser på 450 ynka sidor? Det är som min gamla svenskalärare sa. "- Vi tjejer berättar alltid för mycket, och vi ritar alltid blommor på kanterna av a4a pappret". Om man rotar bland minnen, skulle det ge bra läsning? Det skulle krävas mycket. Jag önskar att jag var som Dumbledore i Harry Potter. Jag vill också kunna, med hjälp av en trollstav, kunna dra ur minnen ur huvudet och spara dem förevigt.

Jag har fått mycket beröm under mina skolår att jag kan skriva, men det måste vara något man ska utveckla vidare? Hur lång tid skulle det ta att bli duktig? Hur lång tid skulle det ta att få ner sina egna ord, en fantasiberättelse, en verklig berättelse, en påhittad berättelse, i en bok - som folk vill läsa? Jag vet inte, men jag ska prova. Det är nog min dröm, iallafall just för tillfället. Att bli känd på sitt skrivande, den tanken tyr sig inte dåligt i mitt huvud faktiskt. Bara tanken på att få sina rader, på film, det vore något jag aldrig skulle våga önska, våga hoppas på.

Det svåraste av allt är vad man ska skriva om. För vad lockar folk? Vad intresserar folk? Dagens, veckans, månadens, årets fråga blir till er - vilken sorts läsning intresserar just dig?



JAG VILL - JAG KAN - JAG SKA



Kommentarer
Anonym

självbioggrafier brukar jag läsa

2009-07-21 @ 21:27:07
URL: http://minnahokka.blogg.se/
emma härnqvist/perfektion

tack tack för den rara kommentaren..



tror de mesta måste komma från dig själv. det är min åsikt.

2009-07-21 @ 21:31:42
URL: http://perfektion.blogg.se/
emmalina

jag läser mest självbiografier

2009-07-21 @ 21:40:02
URL: http://emmawrang.blogg.se/
emma

var det med :D



Deckare..

2009-07-21 @ 21:49:09
URL: http://lifeupsidedown.blogg.se/
jossan m

sv; åh gud du måste bada! :) haha a det är jätte skönt med träning verkligen :)



jag vet att dem flesta verkligen älskar deckare/drama typ som karin alvtegens skam, svek, skuld osv.. så läs lite sånna böcker och få lite inspiration :)

2009-07-21 @ 23:03:24
URL: http://typjoss.blogg.se/
Lina

Åhh vad spännande att skriva en bok! Det har varit en av mina drömmar!

Jag har med alltid fått höra att jag varit duktig på att skriva, men jag har ingen fantasi. Jag skulle gärna läsa en romantisk bok... Obotlig romantiker som man är... Kanske mellan två unga som inte kan få varandra... Mellan ett djur och en människa, om en bästis som tar en kille, om en sommarromans...Åhh jag kan fortsätta hela natten... Lycka till!

2009-07-21 @ 23:16:14
URL: http://linaishav.blogg.se/
Cindy'Nham

sv:

som du ser ær jag ganska mycket seg på att svara på via blogg eftersom jag har haft besøk från norge 22pers. i ett hus mycket mysigt hahaha, men ændå vældigt jobbigt. men men jag ser att du har fått en ny header som ær vældig læckert ;*. puss.

2009-07-21 @ 23:46:10
URL: http://ciiinddynhaaam.blogg.se/
Anonym

=) Fin blogg

2009-07-21 @ 23:48:27
URL: http://modemix.blogg.se/
sofieblom, one in a million :]

haha ja precis :D

2009-07-22 @ 00:53:22
URL: http://chaarmigast.blogg.se/
andrea

sv. menar du vad för böcker jag gillar?

Hum... svårt. Jag läser lite allt möjligt men en som jag gillar som skriver både roligt och bra är Katerina Mazzeti.

2009-07-22 @ 01:01:19
URL: http://andrealm.blogg.se/
Lina

Ja det ser jag fram emot!



Kram

2009-07-22 @ 03:41:40
URL: http://linaishav.blogg.se/
Emma

Jag är ju en så kallad bokslukare haha :'DD Och jag älskar att skriva. Har börjat på ett antal berättelser och skrivit ett par noveller på fritiden. Oftast med misslyckat resultat :/ jag tycker att du ska tänka ut en början ett slut och handligen ganske så bra i förväg och sen bara låta resten komma :). Problemet för mig var att jag inet gjorde det utan jag bara satte mig ner och började skriva och visste bara lite vagt vad jag ville skulle hända och därför blev det inte så bra. Iår har vi haft typ föreläsningar med två olika författare och den ena sa att hon brukar planera allt exakt innan hon börjar skriva så att hon kommer på allt först och den andra han sa att han funderade ut vad som skulel hända först, sen tog han reda på allt om karaktärerna även saker som tex deras favoritmat som inte har någonting att göra med innehållet i boken.

Jag läser ju somsagt väldigt mkt och gillar det mesta :). Läser nog mest ungdomsromaner, fantasy och andra undoms böcker :).

Hoppas det var till hjälp för dig!:)

2009-07-22 @ 12:41:09
URL: http://killedbysweetenemies.blogg.se/
myrins ~

sv: jahaaa nu fattar jag! vad jag gillar för böcker? :)

jag läser inte så mycket längre.

men djupa böcker, liksom lite sorgsna. inte vardagsproblem, utan.. ja, haha

och spänning såklart! :)

2009-07-22 @ 16:18:53
URL: http://myrins.blogg.se/
ericaperzzon

Jag gillar sånt som skulle kunna vara sant eller är sant. Påhittade overkliga historier eller filmer intresserar mig inte alls:P



/E

2009-07-22 @ 17:16:25
URL: http://ericaperzzon.blogg.se/
rosali

sv: haha ja det kan ju hända bara sådär



Gud vad coolt att du vill bli det, lycka till säger jag verkligen.



Men om jag ska vara ärlig så är jag inte sådär jätte intresserad utav att läsa över huvudtaget, men jag skulle nog säga hm, typ tonårsböcker, hih :)



http://livetenligtrosa.blogg.se

2009-07-22 @ 19:59:04
URL: http://livetenligtrosa.blogg.se/
rosali

sv: ah gud , det kan jag verkligen tänka mig ! :)

verkligen lycka till :)

http://livetenligtrosa.blogg.se

2009-07-22 @ 20:26:04
URL: http://livetenligtrosa.blogg.se/
rosali

sv: varsågod :)

jotack, med mig är allting verkligen jätte bra, själv ? :)



http://livetenligtrosa.blogg.se

2009-07-22 @ 20:49:57
URL: http://livetenligtrosa.blogg.se/
Cindy'Nham

sv:

hehe, japp det ær jætte kul hær ;D

hmm.. jag vet inte riktigt men den bok jag verkligen tyckerom ær twilight asså jag har aldrig lsæt en bættre bok en den jag lovar. men en sak som jag ær riktig dålig på ær att børja læsa asså då menar jag ta fram boken sitta ner och læsa. men nær jag væl gør dte ær jag på i full rulle ;D

2009-07-23 @ 00:13:09
URL: http://ciiinddynhaaam.blogg.se/
Emelie

Jag gillar din blogg grymt mycket ^^ du skriver så bra!

2009-07-23 @ 02:06:00
URL: http://youaredreaming.blogg.se/
LIENE

Låter som att du skriver bra, jag får bara det intrycket av dig.

Jag tror att när man skriver ska man vara sig själv så mycket det bara går, för det är också konst och när det gäller konst så är det fakiskt själva människan som utspeglar sig vad den gör. Sen att få till vackra meningar kan också spela en stor roll. Men kanske beror på vad man skriver om, men nej det ska ändå vara vackert på nåt sätt.



Musik brukar hjälpa mig när jag skrive, då går jag in i en viss stämning och som spelar ut sig i boken annars kan det va svårt at hitta bra stämning också.

Jag tycker iaf om at läsa kärlek, drama och lite sånt man kan skratta åt. Rysare gillar jag också förresten, så at man kan vara lite spänd medans man läser och sen slappna av när boken är slut och om det slutar bra.

2009-07-23 @ 10:09:19
URL: http://lienes.blogg.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Hanna Olsson - Det är nu som livet är mitt

Hej och välkommen till min blogg! Jag heter Hanna Olsson, 20 år och bosatt söder om Hudiksvall. I den här bloggen kan du läsa om allt ifrån min vardag, jobb, skolgång, vänner, fritid, shopping, inredning och så vidare. Jag brinner för att skriva och tycker om att dela med mig av mina känslor, tankar och mina egna ord. Välkommen för att stanna! Må gott /Hanna

RSS 2.0